Sijoitusideat

Nämä osakkeet ovat matalasti arvostettuja, jos USA:han tulee taantuma

Mukana Goldman Sachsin listalla on muun muassa energia- ja teknologiayhtiöitä.

Amerikkalainen investointipankki Goldman Sachs arvioi, että S&P 500 -indeksin pisteluku on vuoden lopulla 4300. Pankki ei odota perusskenaariossaan taantumaa. Mikäli kuitenkin Yhdysvaltoihin tulisi taantuma, laskisi S&P 500 -indeksin pistelukema nykyisestä ja olisi vuoden lopussa 3600. 

Goldman Sachs laski aiemmin kuluvan vuoden talouskasvuarviotaan. Pankki ennustaa USA:n BKT:n kasvavan 2,4 prosenttia tänä vuonna ja 1,6 prosenttia vuonna 2023.

Pankki laati listan osakkeista, joiden arvostustaso olisi edullinen skenaariossa, jossa Yhdysvaltoihin tulisi taantuma ja karhumarkkina. Pankki oletti laskelmissa, että yhtiöiden odotettu ensi vuoden osakekohtainen tulos supistuisi 20 prosenttia. Listalta löytyvien osakkeiden arvostustaso, P/E-luku, olisi edullisempi kuin edellisissä karhumarkkinoissa vuonna 2020 ja 2009.

Lisäksi investointipankki valitsi listan yhtiöt niin, että kaikki listan yhtiöt ovat markkina-arvoltaan keskimääräistä suurempia, osakevaihdon suhteen likvidejä sekä taseen osalta vahvoja.

Listalla olevien yhtiöiden osakekohtainen tuloskasvu vuosille 2021-2023 olisi taantumaskenaariossa noin neljä prosenttia, jos oletetaan 20 prosentin odotetun tuloskasvun supistuminen ensi vuonna. Se olisi edelleen varsin hyvä kasvunopeus verrattuna moniin muihin, sillä S&P 500 -indeksin mediaaniyhtiön lukema olisi -2 prosenttia.

Goldman Sachsin listalta löytyvät energiayhtiöistä ConocoPhillips, Coterra Energy, Chevron, Devon Energy, EOG Resources, Pioneer Natural Resources ja Exxon Mobil.

Teknologiayhtiöistä suosikkilistalla ovat Microchip Technology, Micron Technology, Qualcomm, Qorvo ja Skyworks Solutions.

Rahoitusalan yhtiöitä on kaksi 20 yhtiön osakelistalla. Ne ovat Franklin Resources ja T. Rowe Price Group.

Listalta löytyy myös osakemarkkinoiden sektoreista kaksi viestintäalan yritystä, Electronic Arts ja Take-Two Interactive Software.

Lisäksi Goldman Sachsin suosikkeja taantumaskenaariossa ovat kestokulutushyödykesektorin Best Buy, teollisuuden yhtiö Robert Half, päivittäistavarasektoriin lukeutuva Tyson Foods sekä terveydenhoitoalalta Vertex Pharmaceuticals.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös