Yritysuutiset

Keskon myynti kasvoi kaikilla toimialoilla

Kauppaketjun osake on laskenut rajusti. Kesko porskuttaa silti yhä kasvavien myyntilukujen aallolla.

Kauppaketjun kasvu jatkuu edelleen vahvana. Konsernin myynti oli elokuussa 2022 yhteensä 1,06 miljardia euroa euroa ja se kasvoi vertailukelpoisesti 8,4 prosenttia edellisvuodesta.

Elokuussa Keskon myynti kasvoi kaikilla toimialoilla.

Päivittäistavarakaupan myynti oli elokuussa 549 miljoonaa euroa ja se kasvoi 8,9 prosenttia. Päivittäistavaramyynti K-ruokakaupoille kasvoi 5,9 prosenttia edellisestä vuodesta. Keskon tukkuliike Kespron myynti kasvoi 27,6 prosenttia.

Myös rakentamisen ja talotekniikan kaupan kasvu oli vahvaa.

”Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynti kasvoi vertailukelpoisesti 9,7 % yritysasiakaskaupan vahvan kehityksen ansiosta. Autokaupassa myynti kasvoi 1,6 %”, Keskon pääjohtaja Mikko Helander kertoo.

Autokaupan myynti oli elokuussa 87,1 miljoonaa euroa ja se kasvoi 1,6 prosenttia. Myynnin kehitykseen vaikutti edelleen autojen heikko saatavuus. Elokuussa Suomessa rekisteröitiin uusia henkilöautoja 10 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna ja pakettiautoja 4,1 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Käytettyjen henkilöautojen kappalemääräinen myynti laski Suomen autokaupassa 11,2 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen.

Keskon hyvä vire ei ole riittänyt estämään osakkeen laskua koko sektorin mukana. Keskon osake on laskenut vuodessa lähes 33 prosenttia ja viimeisen puolen vuoden aikana lähes 17 prosenttia. Sijoittajat pelkäävät yleisen epävarmuuden lisääntymisen vähitellen näkyvän Keskon myynnissä.

Analyytikoiden konsensusennusteessa Keskon osakekohtaisen tuloksen odotetaan nousevan viime vuoden 1,44 eurosta 1,49 euroon. Tulosennustella laskettu kuluvan vuoden P/E-kerroin on 14,6x, mikä on selvästi kolmen vuoden keskimääräistä 19,4x-tasoa alhaisempi.

Analyytikoiden konsensuksen mukainen tavoitehinta Keskon osakkeelle on 25,7 euroa, mikä ylittää 18 prosenttia nykyisen kurssinoteerauksen.

Kesko ylsi ennätystulokseen toisella vuosineljänneksellä vahvan hinnoitteluvoiman turvin. Kauppaketjun liikevaihto oli huhti-kesäkuussa 3,1 miljardia euroa, kun vuotta aiemmin se oli 3,0 miljardia euroa, ja liikevaihto kasvoi vertailukelpoisesti 3,9 prosenttia.

Vertailukelpoinen liikevoitto nousi 236 miljoonaan euroon edellisvuoden 219 miljoonasta eurosta. Vertailukelpoinen osakekohtainen tulos oli puolestaan 0,45 euroa, kun vuotta aiemmin se oli 0,40 euroa. Tuloskehitys oli odotettua vahvempaa, sillä analyytikoiden konsensusodotus vertailukelpoiselle osakekohtaiselle tulokselle oli 0,42 euroa.

”Q2 2022 oli Keskon historian paras toinen vuosineljännes hyvän kehityksen jatkuessa kaikilla toimialoilla”, kertoo Keskon pääjohtaja Helander.

Keskon vuosineljänneksen tulos on nyt parantunut 13 kertaa peräjälkeen vertailukaudesta.

Kommentoi
Ylös
>