Yritysuutiset

Rovio vahvistaa huhun: Peliyhtiö käy keskusteluja Segan kanssa osakkeidensa myynnistä

Peliyhtiö Rovio vahvistaa käyvänsä keskusteluja yrityksen myynnistä japanilaisen videopelijätti Segan kanssa.

Angry Birds -peleistä tuttu Rovio tiedotti 6. helmikuuta aloittavansa strategisen selvityksen ja alustavat, ei-sitovat keskustelut eräiden tahojen kanssa liittyen mahdolliseen Rovion osakkeita koskevaan ostotarjoukseen.

Viitaten tiedotusvälineissä hiljattain olleisiin tietoihin, Rovio vahvistaa, että se käy keskusteluja Sega Sammy Holdingsin kanssa koskien mahdollista Rovion osakkeita koskevaa ostotarjousta. Rovio ja Sega julkistavat lisätietoja asianmukaisena hetkenä.

Rovio painottaa, ettei ole varmuutta siitä, milloin mahdollinen ostotarjous toteutuisi tai toteutuuko se ollenkaan, tai tällaisen mahdollisen ostotarjouksen ehdoista. 

Rovio ei kommentoi tiedotusvälineissä esitettyjä arvioita arvostuksesta käynnissä olevista keskusteluista johtuen, ja koska ei voi olla varmuutta siitä, että tällaiset arviot heijastaisivat keskusteluiden lopputulosta.

The Wall Street Journal kertoi viime viikolla, että Sega on ostamaisillaan suomalaisen Rovion noin miljardilla dollarilla eli noin 900 miljoonalla eurolla.

Mikäli huhuttu kauppahinta pitäisi paikkansa, tarkoittaisi se noin 11 euron osakekohtaista hintaa. Jos ostohinta pitää paikkansa, Rovion osakkeenomistajat saisivat selvästi nykyistä kurssinoteerausta paremman hinnan. Tällä hetkellä Rovion osake hinnoitellaan alle 7,8 euron hintaan.

Segan ostotarjous olisi myös selvästi parempi kuin aiemmin israelilaisen Playtikan viimeisin ostotarjous.

Rovion hallitus vahvisti maaliskuussa, että Rovion strategisen selvityksen yhteydessä käydyt alustavat keskustelut Playtikan kanssa olivat päättyneet. Playtika ilmoitti tammikuussa ei-sitovasta alustavasta ehdotuksesta koskien Rovion kaikkien liikkeeseen laskettujen ja ulkona olevien osakkeiden hankkimista 9,05 euron osakekohtaisella hinnalla.

Israelilaisyhtiö oli tarjoutunut ostamaan Rovion osakkeet jo viime vuoden marraskuussa 8,50 eurolla osakkeelta. Tämän tarjouksen Rovio hylkäsi. Sen jälkeen Playtika korotti tarjoustaan 9,05 euroon.

Playtika on vuonna 2010 perustettu mobiilipeleihin erikoistunut digiviihteen yhtiö. Yhtiö oli yksi ensimmäisistä ​​verkko- ja mobiilialustoilla ilmaisia pelejä tarjonneista yrityksistä.

Playtikalla on Suomen pelialalla kyseenalainen maine. Israelilaisyhtiö osti 2019 suomalaisen peliyhtiön Seriouslyn, jonka toiminnot se lopetti Suomessa ja siirsi Israeliin ja Puolaan viime vuonna.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös