Aiforian IR-sivut

Aiforia nappasi sopimuksen italialaisen sairaanhoitopiirin kanssa

Veneton alueen sairaanhoitopiiri Italiassa on valinnut Aiforia Technologies Oyj:n kumppaniksi tekoälyavusteiseen diagnostiikkaan kliinisen patologian laboratorioissaan.

Yhteistyöhön kuuluu Aiforian ohjelmiston käyttö yhteensä 12 sairaalayksikössä rinta- ja eturauhassyöpäpotilaiden kudosnäytteiden analytiikassa. Kolmivuotinen sopimuskausi kattaa enintään 200 000 näytteen analyysin Aiforian ohjelmistojen avulla ja tekoälymallien kehitystyökalun käytön.

Sopimuksen kokonaisarvo on yli 1,2 miljoonaa euroa euroa, ja se maksetaan erissä sopimuskauden 2023–2026 aikana. Sopimukseen sisältyy myös mahdollisuus kolmen vuoden jatkokauteen.

Sopimus on osa Veneton alueen sairaaloiden patologian laboratorioiden digitalisointia, johon kuuluvat muun muassa TESI Groupin toimittama laboratorion toiminnanohjauksen järjestelmä, sekä Aiforian tekoälyratkaisut kuva-analytiikkaan. Tarjouskilpailun päätoimittaja on GPI S.p.A:n johtama konsortio, ja Aiforia on yksi sen alihankkijoista.

”Olemme innoissamme voidessamme tarjota tekoälyratkaisujamme osana Veneton alueen patologian laboratorioiden digitalisointiprosessia. Yhteistyö vahvistaa asemaamme Euroopan kliinisen patologian markkinoilla ja kertoo osaltaan siitä, että ratkaisumme vastaavat kliinisen patologian laboratorioiden tarpeisiin”, sanoo Aiforian toimitusjohtaja Jukka Tapaninen.

Aiforia ei julkaise lyhyen aikavälin näkymiä tai taloudellisia tavoitteita. Yhtiö on asettanut sekä lyhyen että keskipitkän aikavälin liiketoimintatavoitteita, joihin kuuluu muun muassa viisi kliinisen diagnostiikan asiakkuutta vuoden 2023 loppuun mennessä.

Nyt solmittu sopimus on merkittävä askel kohti yhtiön tavoitteiden saavuttamista.

Aiforia tarjoaa patologeille ja tutkijoille prekliinisissä ja kliinisissä laboratorioissa tehokkaan syväoppivan tekoälyohjelmiston, jonka avulla kuvista voidaan tehdä löydöksiä, päätöksiä ja diagnooseja. Aiforian pilvipohjaisten tuotteiden ja palvelujen tavoitteena on parantaa lääketieteellisten kuvien analysoinnin tehokkuutta ja tarkkuutta monilla eri aloilla, onkologiasta neurotieteeseen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös