KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Yritysrahoitus vuonna 2024 – mistä sitä saa?

Yritysrahoituksen hakeminen on ajankohtainen asia monelle yritykselle myös vuonna 2024.

joukkorahoitus rahoittaminen rahoitus sijoitus sijoittaminen

Ulkopuolista rahoitusta yritystoiminnan tukemiseksi voidaan hakea missä vaiheessa yrityksen toimintaa tahansa. Se soveltuu erinomaisesti niin uuden yrityksen starttirahan korvikkeeksi kuin kasvuvaiheen rahoittamiseenkin.

Aina yritysrahoitusta ei kuitenkaan ole helppo saada. Pankkien lainakriteerit kiristyvät vuosi vuodelta entisestään, eikä pk-yrittäjän tai pienyrittäjän lainahakemukselle näytetä vihreää valoa kovinkaan usein. Käytännössä hakijalla olisi siis oltava joko todella vahvaa näyttöä voitokkaasta ja potentiaalisesta liiketoiminnasta tai tarpeeksi arvokkaita vakuuksia, joita vastaan pankki suostuu myöntämään rahoitusta.

Suurimmalla osalla yrittäjistä ei vakuuksia ole, eikä varsinkaan uuden yrityksen toimintahistorialla ole tapana vakuuttaa pankkeja lainan kannattavuudesta. Tästä syystä monen yrittäjän on haettava rahoitusta muualta.

Miten voit saada yritysrahoitusta ilman vakuuksia?

Yritysrahoituksen saaminen ilman vakuuksia vuonna 2024 on keskittynyt pitkälti yksityisille rahoituslaitoksille. Niiden suosion kasvu on kulkenut viime vuosina pitkälti käsi kädessä pankkien kiristyneiden lainavaatimusten kanssa.

Mitä tiukemmin pankit syynäävät lainaa hakevia yrityksiä, sitä suuremmaksi rahoituslaitosten suosio tuntuu kasvavan.

Rahoituslaitoksilla on hihassaan se valttikortti, että pankkialan kiristyneet säädökset eivät koske niitä. Ne kun eivät ole varsinaisesti pankkeja. Näin ollen EU:n jokainen uusi, yritysten lainansaantia vaikeuttava pankkisäädös sataa näiden rahoituslaitosten laariin.

Jos siis haluat saada yritysrahoitusta ilman vakuuksia, kannattaa yrityksesi lähteä kilpailuttamaan lainatarjouksia eri rahoituslaitosten välillä.

Netti on nykyään nopein väylä kohti yritysrahoitusta

Moderni lainanhakija voi suunnata vertailemaan rahoitusvaihtoehtoja suoraan netissä.

Nykyisen sähköisen tunnistautumisen aikakaudella mikä tahansa yritys voi hakea ja saada rahoitusta netin kautta ilman, että sopimusta tarvitsee edes ruveta skannaamaan ja allekirjoittamaan. Koko sopimus voidaan hyväksyä yksinkertaisesti verkkopankkitunnuksia ja vahvaa sähköistä tunnistautumista käyttäen.

Sama koskee myös yritysrahoituksen kilpailuttamista. Netistä löytyy laadukkaita yrityslainoja vertailevia palveluita, joiden kautta mikä tahansa yritys voi kilpailuttaa parhaat rahoitusyhtiöt hetkessä. Kenenkään ei siis tarvitse enää itse lähteä analysoimaan ja vertailemaan tuntemattomia rahoituslaitoksia, jotta pystyy rahoittamaan yritystoimintaansa luotettavasti

Yritysrahoituksen kilpailuttamisessa netin kautta on monia etuja

Kun kilpailutat yritysrahoitustarjoukset suoraan netin kautta, pääset nauttimaan nopeimmasta ja helpoimmasta tehostaa yritystoimintaasi ulkopuolisen rahoituksen avulla. Yritysrahoituksen kilpailuttamisessa netissä on monia etuja, kuten esimerkiksi:

Ilmainen ja vaivaton lainahakemus. Voit tehdä lainahakemuksen hetkessä Yrityslaina-palvelun kautta ja kilpailuttaa kaikki rahoitusta tarjoavat firmat ilmaiseksi. Hakemus ei sido sinua mihinkään.

Nopea palvelu. Saat tarjoukset yrityksellesi sopivimmilta rahoittajilta suoraan sähköpostiisi jo muutamassa tunnissa. Voit siis laittaa hakemuksen vetämään aamupäivästä ja istua sitten työpäivän jälkeen katsomaan, millaisia rahoitusvaihtoja sinulle tarjotaan.

Ammattitaitoiset lainaneuvojat. Yritysrahoituksen hakeminen ei välttämättä kuulu jokaisen yrittäjän osaamisalueisiin. Alan ammattilaisten avulla tiedät tarkasti, minkälaisilla ehdoilla rahoitus sinulle annetaan, ja voit kysyä sinua askarruttavista asioista.

Selkeät kuukausierät. Yritysrahoituksesi toimii kiinteällä korolla, joten tiedät tasan tarkkaan, kuinka paljon sinun on maksettava lainaa takaisin kuukausitasolla. Samalla voit laskea, miten paljon rahoitus tulee yrityksellesi kokonaisuudessaan maksamaan.

Ei vakuuksia. Kuten jo yllä mainitsimme, et välttämättä tarvitse vakuuksia saadaksesi yritysrahoitusta rahoitusyhtiöiden kautta. Vakuuksia voi käyttää ehtojen parantamiseksi, mutta ilman niitäkin on voi helposti saada pieniä tai keskisuuria lainasummia.

Oma etunsa on siinäkin, että kilpailuttamalla yritysrahoitusvaihtoehtosi laitat rahoituslaitokset kisaamaan sinun asiakkuudestasi toisiaan vastaan. Kun monet pk-yritykset kilpailuttavat lainojaan jatkuvasti, on rahoituslaitosten pidettävä ehtonsa reiluina ja pyrittävä avoimeen toimintaan. Muussa tapauksessa niille ei kiristyneessä kilpailutilanteessa riitä asiakkaita kovin pitkään.

Kenelle netin kautta myönnettävä yritysrahoitus sopii?

Netin kautta myönnettävä yritysrahoitus sopii melkeinpä jokaiselle suomalaiselle yrittäjälle. Rahoitushakemus hyväksytään aika lailla poikkeuksetta, mikäli yrityksen omistajan luottotiedot ovat kunnossa. Yritykseltä ei siis vaadita aiempaa toimintahistoriaa lainkaan. Näin ollen myös täysin uudet yritykset voivat saada yritysrahoitusta netistä, kunhan ne vain on merkitty kaupparekisteriin.

Täysin poskettomia summia ei uusi yrittäjä voi toki odottaa saavansa ilman vakuuksia, omaa pääomaa ja yrityshistoriaa (Lähde: Rakennuslaina). Todennäköisesti saatavilla on kuitenkin kymmeniätuhansia euroja yritysrahoitusta, mikä voi riittää jo pitkälle ja tasoittaa yrityksen alkutaivalta mukavasti.

Varsinaisten yritysten ohella myös toiminimiyrittäjät voivat hakea tämänkaltaista yritysrahoitusta.

Jos kyseessä on hieman pidempään toiminut pk-yritys, voi rahoitusta saada ilman vakuuksia jopa satojatuhansia euroja. Tämänkaltaisilla summilla voi rahoittaa yrityksensä toimintaa esimerkiksi silloin, kun kasvunäkymät ovat erityisen hyvät.

Käyttöpääoman kasvattaminen pidempiaikaisella yrityslainalla on erinomainen tapa antaa yritykselle vapaammat kädet ja paremmat mahdollisuudet toiminnan laajentamiseen.

Millaisia yritysrahoitusvaihtoehtoja on saatavilla?

Yritysrahoitusta netin kautta myönnetään käytännössä kahdella eri tavalla. Suosituin niistä on yrityslaina.

Yrityslaina vastaa pitkälti pankin kautta saatavaa yrityslainaa, mutta se on helpompi ja nopeampi saada. Toki myös lainan korkokulut ovat perinteistä pankkilainaa korkeammat.

Yrityslainaa voi hakea esimerkiksi vuodeksi tai muutamaksi vuodeksi kerralla. Se maksetaan takaisin kiinteissä kuukausierissä, jotka pysyvät samalla tasolla koko lainajakson ajan.

Lainan hinta ilmoitetaan yrityslainoja myöntävissä palveluissa todellisen vuosikoron mukaan, joten mitään ylimääräisiä kuluja ei tarvitse pelätä. Kyseessä on selkeä, kiinteä laina, jonka hinta on aina tiedossa.

Toinen vaihtoehto yritystoiminnan rahoittamiseksi on yritysluotto. Yritysluotto on yrityslainaa joustavampi vaihtoehto, sillä sitä ei sovita etukäteen millekään tietylle ajanjaksolle. Sen sijaan voit ottaa yritysluottoa juuri silloin kuin sitä itse tarvitset. Tämän kaltainen luotto sopii erityisen hyvin pienten, akuuttien kuluerien kattamiseen.

Yritysluoton etuna on se, että maksat vain niiltä päiviltä, kun luotto on käytössä. Toisin sanoen voit siis maksaa luoton takaisin milloin tahansa ja välttää näin suuremmat korkomenot. Muilla tavoin yritysrahoitusta ei alle kuukauden maksuerissä myönnetä.

Jokaisen yrittäjän rahantarve on yksilöllinen, joten harkitse sen mukaan, mikä rahoitusmalli sopii sinulle parhaiten.

Kommentoi
Ylös
>