Osakeanalyysit

Seitsemän syytä ostaa Nokiaa

Nokian osake on laskenut vuodessa 47 prosenttia ja viidessä vuodessa yli 90 prosenttia. Entinen kasvuyhtiö hinnoitellaan nyt arvoyhtiönä – hinta/tasesubstanssi on 0,93. Vertailun vuoksi: esimerkiksi toisen vaikeusiin joutuneen kännykkäjätin, Motorolan, vastaava arvostusluku on 3,55. Mutta Nokia ei välttämättä ole vain arvoyhtiö, se saattaa olla myös potentiaalinen käänneyhtiö. Tätä mieltä on ainakin yksityissijoittaja Chris Lau Seeking Alpha -nettijulkaisun artikkelissaan. Lau luettelee seitsemän perustetta, miksi Nokia on nyt osto-osake

Nokian osake on laskenut vuodessa 47 prosenttia ja viidessä vuodessa yli 90 prosenttia. Entinen kasvuyhtiö hinnoitellaan nyt arvoyhtiönä – hinta/tasesubstanssi on 0,93. Vertailun vuoksi: esimerkiksi toisen vaikeusiin joutuneen kännykkäjätin, Motorolan, vastaava arvostusluku on 3,55.

Mutta Nokia ei välttämättä ole vain arvoyhtiö, se saattaa olla myös potentiaalinen käänneyhtiö. Tätä mieltä on ainakin yksityissijoittaja Chris Lau Seeking Alpha -nettijulkaisun artikkelissaan. Lau luettelee seitsemän perustetta, miksi Nokia on nyt osto-osake. Perusteet ovat seuraavat:

  • Lumia 610:n ja 900:n myynnin kasvu Kiinassa ja Latinalaisessa Amerikassa
  • Nokia Siemens Network ei ole enää riippakivi Nokialle – NSN:n kassavirta oli selkeästi positiivinen viimeisellä kvartaalilla
  • Asha-tuoteperhe auttaa Nokiaa säilyttämään globaalin markkinaosuutensa
  • Windows 8:n vaikutus ei näy vielä täysimääräisesti pörssikurssissa
  • Applen korvausoikeudenkäyntivoitto Samsungista tekee microsoft-puhelimista houkuttelevampia
  • Microsoft tukee Windows 8 -puhelimien päivityksiä ainakin seuraavat puolitoista vuotta
  • Peräkkäiset Lumia-julkistukset saavat parempaa tukea vähittäismyynnistä

Analyytikot eivät ole kuitenkaan yhtä vakuuttuneita  Nokian kasvumahdollisuuksista; Financial Timesin tietokannan mukaan peräti kahdeksan analyytikkoa antaa yhtiölle yhä selkeän myyntisuosituksen. Vähennä-suosituksiakin tulee saman verran, ja 18 analyytikkoa antaa pidä-suosituksen. Selkeä osta-suositus tulee vain neljältä analyytikolta.

Lue Seeking Alpha -nettijulkaisun Nokia-artikkeli kokonaisuudessaan ohesta:

http://seekingalpha.com/article/828791-nokia-a-worthy-buy-now?source=email_global_markets&ifp=0

[break]

[break]

Kommentoi
Ylös
>