Strategiat

Sijoittajan viisi kultaista sääntöä

investment strategyAmerikkalaisen sijoitussivuston kolumnisti Morgan Housel on sitä mieltä, että viisi sijoitusperiaatetta kertoo kaiken oleellisen sijoittamisesta.

Rahoitusteorian oppikirjat antavat varsin monimutkaisen kuvan sijoittamisesta. Housel kiteyttää Motley Fool -verkkosivuston artikkelissaan sijoittamisen taidon kuitenkin muutamaan yksinkertaiseen periaatteeseen.

1. Korkoa korolle tekee rikkaaksi. Korkovaikutuksen teho perustuu kuitenkin aikaan. Sijoittaminen kannattaa siis aloittaa jo nuorena.

2. Osakkeiden tuottoihin vaikuttavista tekijöistä arvostustaso on kaikkein merkittävin. Osakkeiden tulevaisuuden tuotot riippuvat osinkotuotosta, osakekohtaisen tuloksen kasvusta ja osakkeen voittokertoimen (arvostuskertoimen) muutoksesta. Ongelma on vain siinä että arvostuskertoimien muutosten ennustaminen on haastavaa puuhaa.

3. Yksinkertainen on kaunista. Sijoittaja joka laittoi rahansa vuonna 2003 S&P-osakeindeksiin sijoittavaan indeksirahastoon, sai 97 prosentin tuoton vuoden 2012 loppuun mennessä. Samalla ajanjaksolla sijoitusammattilaisten hallinnoima hedgerahasto teki 4,7 prosentin tappiot.

4. Osakemarkkinoiden volatiliteetin todennäköisyys on 100 prosenttia. Aina kun osakemarkkinoilla havaitaan volatiliteettia eli tuottojen vaihtelua, joku huutaa ”Mikä nyt on vikana?”.

Oikeasti mikään ei ole vikana. Tuottojen raju volaliliteetti kuuluu osakesijoittamisen luonteeseen. S&P-osakeindeksin keskimääräinen tuottojen vaihtelu vuodesta 1900 tähän päivään on ollut keskimäärin 23 prosenttia.

5. Sijoitusmaailma on täynnä puoskareita. Suurin osa erilaisten ”sijoitustuotteiden” myyjistä on kiinnostunut vain yhdestä asiasta – sijoittajan omaisuudesta kerättävästä sijoituspalkkiosta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös