Indikaattorit

Teollisuuden tilaukset ja tuotanto laskevat edelleen

Talouskäänteestä ei näy edelleenkään merkkejäsijoitustuottojen korrelaatio Suomen taloudessa.

Tilastokeskuksen tuoreiden tilastojen mukaan sekä teollisuuden tilaukset että tuotanto laskivat vielä lokakuussa edellisvuoteen verrattuna.

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2013 lokakuussa 3,4 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Tammi-lokakuussa tilaukset vähenivät 5,8 prosenttia vuoden takaisesta.

Lähde: Tilastokeskus.

Lähde: Tilastokeskus.

Uudet tilaukset vähenivät eniten tekstiiliteollisuuden toimialalla, jolla uusia tilauksia oli 16,6 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Metalliteollisuuden toimialalla laskua oli 5,8 prosenttia ja paperin, paperi- ja kartonkituotteiden toimialalla 2,6 prosenttia verrattuna vuoden 2012 lokakuuhun. Kemianteollisuuden toimialalla uusien tilausten määrä puolestaan kasvoi 6,8 prosenttia.

Myös teollisuustuotanto oli vuoden 2013 lokakuussa 3,4 prosenttia pienempi kuin vuoden 2012 lokakuussa. Tammi-lokakuussa työpäiväkorjattu teollisuustuotanto väheni 4 prosenttia vuoden takaisesta.

Teollisuustuotanto väheni lokakuussa useilla päätoimialoilla. Eniten tuotanto väheni sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, 16,1 prosenttia. Metalliteollisuuden tuotannon määrä väheni 6,5 prosenttia edellisestä vuodesta. Eniten tuotanto kasvoi kemianteollisuudessa, 3,9 prosenttia. Metsäteollisuuden tuotanto kasvoi lokakuussa 2,5 prosenttia vuoden takaisesta.

Kommentoi
Ylös
>