luokittelematon

Inderes: Pienissä yhtiöissä paras tuottopotentiaali

pienyhtiöt-tuottopotentiaali-012015

Pienissä yhtiöissä on Inderesin mukaan “ylivoimaisesti suurin tuloskasvupotentiaali”. Myös arvostustaso suosii pienyhtiöitä.

Lähtökohta vuodelle 2015 on haasteellinen. Helsingin pörssin vuoden 2014 tuloksilla lasketun P/E-kertoimen keskiarvo on tällä hetkellä 17 ja osinkotuotto 3,4 prosenttia, Inderes kertoo Slideshare-esityksessään.

Korkean arvostustason vuoksi kertoimissa ei ole analyysitalon mukaan nousuvaraa, vaan osaketuotto tulee riippumaan osingoista ja tuloskasvusta. Tuloskasvulle on kuitenkin tilaa, sillä Inderes odottaa pörssiyhtiöiden liikevaihdon kasvavan keskimäärin 3,4 prosenttia ja liikevoiton 13,5 prosenttia vuonna 2015.

Mielenkiintoista Inderesin esityksessä on kuitenkin arvio siitä, että yhtiöiden tulosvipu painottuu pieniin yhtiöihin.

Inderesin mukaan liikevoiton kasvu on suurissa pörssiyhtiöissä noin 10 prosenttia, mutta pienissä yhtiössä peräti 35 prosenttia tänä vuonna. Ensi vuonnakin pienten yhtiöiden tuloskasvu on yli 10 prosenttia, ja selvästi korkeampi kuin suurten yhtiöiden noin seitsemän prosentin kasvu.

Tuloskasvun lisäksi pienten yhtiöiden etuna on toinenkin seikka: arvostustaso.

Vuoden 2015 tulosennusteilla laskettu keskimääräinen P/E-kerroin suurissa yhtiöissä on noin 15, kun se pienissä yhtiöissä on 13. Pienten yhtiöiden arvostus on Inderesin mukaan yli 20 prosenttia alle suurten yhtiöiden.

Pienten ja suurten yhtiöiden erot näkyvät myös Inderesin suosituksissa. Analyysitalo suosittaa vähentämään 20 prosenttia suurten yhtiöiden osakkeista, kun pienistä “Vähennä” suosituksen saa noin 12 prosenttia yhtiöistä.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös