Sijoitusideat

Tässä kevään kovimmat osinko-osakkeet

Kotimaiset pörssiyhtiöt ovat virittäneet osingonmaksukykynsä huippuunsa.

Maailmantalouden vaisujen kasvunäkymien ympäristössä pörssiyhtiöt ovat varovaisia. Yhtiöt ovat tehostaneet toimintaansa ja kasvattaneet tuloskuntoaan. Kasvuun panostaminen on ollut vähäistä.

Sijoituskirjailija ja vapaa toimittaja Karo Hämäläinen listaa Veronmaksain keskusliiton Taloustaito-sivustolla pörssin kovimpia osinkotuottoja tarjoavat yhtiöt.

Osinkosijoittajalla on edessään auvoisa kevät. ”Helsingin pörssin eniten vaihdetuista 25 suuryhtiöstä peräti yksitoista tarjoaa tänä keväänä yli neljän prosentin osinkotuoton”, Hämäläinen laskee.

Hämäläinen on laskenut pörssiyhtiöiden hallitusten yhtiökokouksille tekemien osinkoesitysten perusteella osinkotuottoprosentit. Kevään ehdotetut osingot on suhteutettu 20.2. noteerattuihin pörssikursseihin.

Pörssin suuryhtiöistä kovimman osinkotuoton tarjoaa Fortum. Hämäläisen mukaan Fortumille kertyi rahaa sähkönjakeluverkkojen ja Gasumin vähemmistöomistuksen myynnistä. Ehdotetulla 1,30 euron osingolla Fortumin osinkotuotto nousee 6,7 prosenttiin.

Myös Teliasonera tarjoaa muhkean 5,8 prosentin osinkotuoton. Teleoperaattoreilta on perinteisesti totuttu odottamaan kunnon osinkotuottoa, ja myös Teliasoneran kilpailija Elisa tarjoaa 5,5 prosentin tuoton.

Muita yli viiden prosentin tuottoja tarjoilevat Tieto (5,6 prosenttia), Nokian Renkaat (5,4 prosenttia) ja Nordea (5,3) prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös