Kumppaniblogit

Fortum on nykyhinnalla fiksu sijoitus

Olen pitkään katsellut Fortumin kurssiluisua sivusta omistamatta yhtiötä.

En ole kovin hyvin perehtynyt yhtiön toimialaan, ja valtio pääomistajana ei ole lisännyt motivaatiota käyttää aikaa Fortumin analysointiin. Nyt tilanne on muuttunut, kun Fortum on siirtoverkkojen myyntien jäljiltä nettovelaton ja yhtiön hinta pörssissä on laskenut houkuttelevalle tasolle.

Otsikossa kehun Fortumia fiksuksi sijoitukseksi. Haluan käyttää tuota ilmaisua, koska se kuvaa hyvin omaa suhtautumista riskisijoittamiseen. Fiksusti perusteltu sijoituspäätös voi johtaa huonoon tuottoon, mutta täysin järjetön riskinotto voi myös palkita, jos sijoittajalla käy hyvä tuuri.

Fortumin tapauksessa fiksun sijoituksen kriteerit täyttyvät (nykyhinnalla), joten ostin osakkeita. En voi kuitenkaan olla varma positiivisesta tuotosta, mutta tappion todennäköisyys on alhainen. Positiivisen tuoton todennäköisyyden arvioin suureksi, joten päätös oli melko helppo tehdä.

Yhtiön toimialalla tulee tapahtumaan muutoksia seuraavan kymmenen vuoden aikana. Yhtiö itse tulee tekemään epävarmuuden vallitessa useita päätöksiä, joista vain osa tuottaa omistajan kannalta toivotun lopputuloksen. Moni asia voi mennä pieleen, mutta matala ostohinta ei vaadi yritysjohdolta täydellistä onnistumista.

On siis vaikeaa ennakoida Fortumin liikevaihdon ja tuloksen kehitystä. Vielä vaikeampaa on yrittää ennakoida sijoittajien reaktioita tuleviin tapahtumiin, mutta niistä reaktioista en ole huolissani enkä edes kiinnostunut.

Nyt analyysi, harkinta ja päätös on tehty. Seuraavaksi on teoriassa helppoa vaihe: ei tarvitse tehdä mitään. Jostain syystä tämä vaihe on meille ihmisille vaikea, vaikka sen luulisi olevan helppo.

Mika Hyttinen, sijoituskirjailija

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös