Sijoitusideat

Konevuokraaja Ramirent nousee Nordean mallisalkkuun

Konevuokraaja Ramirentissa yhdistyy houkutteleva tuloskäännepotentiaali Helsingin pörssin kärkisijoille yltävään osinkotuottoon, Nordea arvioi.

”Ramirentin kannattavuus ei ole viimeisten vuosien aikana kehittynyt odotetulla tavalla, minkä myötä osakekurssi on kehittynyt alavireisesti”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Osakkeen kurssinoteeraus on romahtanut vuoden 2014 alun yli yhdeksästä eurosta nykyiseen 5,9 euroon.

Pankin mukaan konevuokraajan liikevoittomarginaali on kolmessa vuodessa laskenut useamman prosenttiyksikön, kun samaan aikaan kilpailija Cramon kannattavuus on parantunut tuntuvasti, mikä on näkynyt myös kaksikon osakkeiden voimakkaana eriytymisenä. Tosin Cramolla suurempi osuus liikevaihdosta tulee Ruotsista, jossa rakennusmarkkinat ovat käyneet kuumina.

Pankin mukaan Ramirentilla puolestaan on suurempia ongelmia öljyteollisuuden heikentämillä Norjan markkinoilla.

”Cramon korkean kannattavuuden siirrettävien moduulitilojen liiketoiminnan kasvu selittää osaltaan kaksikon tuloskehitysten ja osakekurssien erkaantumista. Nämä tekijät selittävät kuitenkin vain osittain Ramirentin heikkoa kannattavuuskehitystä, ja yhtiön viime vuosien suoritusta voi kokonaisuudessaan kuvailla pettymykseksi”, Nordea toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös