Markkinakommentit

Nousu voi jatkua – varainhoitoyhtiö pitää ylipainon osakkeissa

Kevyt rahapolitiikka tukee edelleen osakemarkkinoita, arvioi Pictet Asset Management.

Osakkeet jatkoivat nousuaan edellisestä kuukaudesta, kun huolet Yhdysvaltain ja Kiinan talouskasvusta laantuivat. Energia- ja raaka-ainehintojen vahva elpyminen ja Yhdysvaltain dollarin lasku tukivat kehittyvien markkinoiden osakkeita ja joukkolainoja etenkin hyödykkeitä vievissä maissa.

Keskuspankit näkyvässä roolissa

Yhdysvaltain keskuspankin odotetaan nostavan korkoja hitaasti, ja tämä nosti yhdysvaltalaisia osakkeita. S&P 500 -indeksi kohosi lähelle viime vuoden korkeimpia lukuja.

Japanilaisissa osakkeissa suunta oli alaspäin. Japanin keskuspankki tuotti sijoittajille pettymyksen lykkäämällä rahapoliittisia kannustimia ja leikkaamalla inflaatioennusteita. Dollareissa japanilaiset osakkeet ovat laskeneet yli 3 prosenttia tänä vuonna, mikä tekee Japanista yhden heikoimmin menestyvistä kehittyneistä osakemarkkinoista.

Pääomat virtaavat kehittyville markkinoille

Kehittyvien markkinoiden osakkeet nousivat hyödykehintojen ja Kiinan talouden vakaantumisen ansiosta. Nousua tänä vuonna on vähän yli 6 prosenttia.

Institute for International Financen (IIF) arvion mukaan kehittyville markkinoille on virrannut varoja nyt kahdeksan viikon ajan, mikä on pisin putki sitten kesäkuun 2014. Instituutti ennustaa kehittyviltä markkinoilta poistuvien varojen putoavan 500 miljardiin dollariin vuonna 2016 noin 750 miljardista viime vuonna.

Globaalisti energia- ja raaka-aineosakkeet menestyivät selvästi parhaiten. IT-osakkeet putosivat eniten alan jättiläisten masentavien tulosten takia. Apple esimerkiksi raportoi liikevaihtonsa laskeneen ensimmäisen kerran sitten vuoden 2003. Finanssiosakkeet päätyivät myös kuukauden lopussa miinukselle, sillä yhdysvaltalaisten pankkien tulokset osoittivat heikkouden jatkuvan sektorilla.

Eurooppalaiset high yield -lainat nousivat yli prosentin Euroopan keskuspankin ilmoitettua maaliskuussa yrityslainojen ostoista. Yhdysvalloissa high yield -lainat nousivat kuukauden aikana 4 prosenttia lisää. Kehittyneiden markkinoiden valtionlainat pysyivät keskimäärin samalla tasolla tai laskivat hieman. Japani oli tässä poikkeus: siellä pitkät valtionlainat laskivat alemmaksi kuin koskaan.

Kehittyvien markkinoiden joukkolainat olivat yksi korkotuotteiden parhaimpia. Sekä dollarimääräiset että paikallisen valuutan lainat nousivat yli 1,5 prosenttia.

Alhaiset korko-odotukset painoivat dollaria

Valuuttamarkkinoilla Yhdysvaltain dollari jatkoi laskuaan, joka kasvoi tänä vuonna miltei 7 prosenttiin. Taustalla ovat sijoittajien heikentyneet odotukset Yhdysvaltojen korkojen nostotahdista. Japanin jeni nousi maan keskuspankin tuottaman pettymyksen jälkeen. Tämä nosti Japanin valuutan vientiä heikentävän nousun dollaria vastaan yli 11 prosenttiin tänä vuonna.

Hyödykemaiden valuutat – Brasilian real, Venäjän rupla ja Etelä-Afrikan randi mukaan lukien – jatkoivat nousuaan.

Ylipaino osakkeissa

Pictet pitää ylipainon osakkeissa ja alipainon joukkolainoissa, koska rahapoliittiset kannustimet tukevat talouskasvua.

Kehittyvien markkinoiden osakkeilla menee todennäköisesti hyvin, sillä Kiinan talous jatkaa vakaantumistaan.

Varainhoitoyhtiö pitää myös eurooppalaisista osakkeista. Sektoreissa Pictet pitää syklisen painotuksen ylipainottamalla raaka-aine- ja kestokulutushyödykeosakkeita.

Varainhoitoyhtiö pitää myös ylipainon yhdysvaltalaisissa high yield -lainoissa ja dollarimääräisissä kehittyvien markkinoiden joukkolainoissa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös