Yritysuutiset

Vain yksi Helsingin pörssin tulosjulkistaja villitsee piensijoittajia

Copyright © KONE Corporation

Copyright © KONE Corporation

Tuloskausi ei ole saanut piensijoittajien ostohormoneita hyrräämään. Tulosjulkistajista vain Koneen osake on villinnyt laajat kansanjoukot, kertoo Nordnet.

Nordnetin mukaan muiden Kiina-sidonnaisten yhtiöiden osakkeita on myyty kaksin käsin. Myös poikkeuksellista julkisuutta saanut Nordea päätyi huhtikuussa nettomyydyimpien listalle.

Yksityissijoittajien tavallisimmin käyttämien online-välittäjien (Nordnet, FIM, Nordea, Pohjola, UB) kautta tehtyjen osakekauppojen euromääräinen vaihto putosi huhtikuussa 40,3 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Myös Helsingin pörssin yhteenlaskettu vaihto laski 30,5 prosenttia vuodentakaisesta huhtikuusta.

Edellisvuoden vertailukaudesta koko pörssin kauppojen kappalemäärät putosivat 8,6 prosenttia. Yksityissijoittajien kauppoja toteutettiin 19,6 prosenttia viime vuoden huhtikuuta vähemmän. Koko pörssin kauppamäärät supistuivat viime kuusta 0,2 prosenttia. Yksityissijoittajilla kasvua oli 3,6 prosenttia.

Kansanosakkeet kiinnostavat yhä

”Huhtikuun aikana kansanosakkeiden parivaljakko Fortum ja Outokumpu muodosti kärkikaksikon sekä vaihdetuimpien osakkeiden että nettomyydyimpien osakkeiden listalla”, kertoo Nordnet Suomen maajohtaja Niklas Odenwall.

Syy Fortumin suosioon lienee osingoissa.

”Huomioiden Fortumin saavuttamat lukuisat peräkkäiset ykkössijat piensijoittajien netto-ostetuimpien osakkeiden listalla viimeisten 12 kuukauden aikana, voidaan todeta, että leijonanosa piensijoittajista oli ostanut yhtiön osakkeita osingon kiilto silmissä”, Olenwall arvelee.

”Huomionarvoista huhtikuun kauppatilastoissa on sekin, että ikisuosikki Nokian vaihtomäärät eivät yltäneet lähellekään kuukauden viiden suosituimman kärkeä.”

”Kevät osoittaa piensijoittajien kiinnostuksen olevan tuhdeissa osingoissa, ei niinkään yhtiöiden tuloskasvussa, joka näyttää lukuisien yhtiöiden tulosraporteilta puuttuvankin”, jatkaa Odenwall.

Piensijoittajat kahmivat Koneen osakkeita

Vain muutaman prosentin päässä kaikkien aikojen kurssiennätyksestään käynyt Kone oli maaliskuussa ylivoimaisesti nettomyydyin osake piensijoittajien keskuudessa.

Huhtikuussa olikin sitten eri ääni kellossa, kun piensijoittajat päättivät kahmia Konetta kurssidipistä.

”Yhtiön mittapuulla heikohkosta osavuosikatsauksesta huolimatta piensijoittajat uskovat vankasti kaupungistumisen ilmiöön, joka tuo globaalissa tarkastelussa kaupunkeihin päivittäin yli sata tuhatta uutta asukasta. Tähän megatrendiin piensijoittajat näyttävät tarttuvan hanakasti aina, kun Kiinassa markkinoita johtavan Koneen kurssikehitys kyykähtää”, analysoi Odenwall.

Odenwall painoittaa, että Kone pois lukien kaikki Helsingin pörssin merkittävästi Kiina-sidonnaiset yhtiöt olivat huhtikuussa nettomyydyimpien osakkeiden listalla. Näiden ohella Nordea oli huhtikuussa sekä neljänneksi vaihdetuin että nettomyydyin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös