Oma talous

Nordea muutti käteisen pankkiautomaattinostot maksullisiksi

Usein käteistä Nordean automaateista nostavat henkilöt saavat jatkossa varautua palvelumaksuihin.

Pankin uusista käteisnostokäytännöistä uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Marraskuun alusta alkaen asiakkaamme voivat tehdä pankkitileiltään neljä maksutonta käteisnostoa kuukaudessa automaateilta koko euroalueella, kertoo Nordea tiedotteessaan. Viidennestä nostosta lähtien peritään 40 sentin kappalehinta.

Tähän saakka pankkitileiltä tehdyt nostot kotimaassa ovat olleet Nordean automaateilla maksuttomia. Pankkitileiltä tehdyt käteisnostot muista automaateista Suomessa ja eurovaluuttaisissa EU-maissa ovat olleet puolestaan maksullisia. Näiden käteisnostojen hinta on vaihdellut 60 sentistä 75 senttiin.

”Muiden pankkien tavoin haluamme yhdenmukaistaa hinnoitteluamme. Jatkossa ensimmäiset neljä nostoa ovat maksuttomia riippumatta siitä, millä automaatilla tai missä euromaassa nostot tehdään. Valtaosaa asiakkaistamme tämä hinnoittelumuutos kotimaassa ei koske lainkaan, koska he tekevät jo nyt vain yhden tai kaksi käteisnostoa kuukaudessa”, kertoo Nordean vähittäispankin liiketoimintajohtaja Jussi Mekkonen.

Nordean asiakkaat voivat nostaa rahaa myös K-ruokakauppojen, Neste Oil K-marketien, Tokmannien ja R-kioskien tiskeiltä ympäri maan ilman palvelumaksuja. Myös konttoreissa käteisen nostaminen on jatkossakin maksutonta.

Helsingin Sanomien mukaan käteisnostojen maksukäytännöt käytännöt ovat varsin varsin kirjavia.

Esimerkiksi Danske Bankin asiakkaat voivat nostaa pankkitililtään rahaa debit-kortillaan ilman palvelumaksua miltä tahansa automaatilta viisi kertaa kuukaudessa. Sen jälkeen Danske Bank veloittaa nostoista 0,60 euroa. OP puolestaan ei veloita Otto-automaateista tehdyistä käteisnostosta lainkaan, mutta muista kuin Otto-automaateista tehdyistä nostoista OP kuitenkin veloittaa 0,75 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös