Osakeanalyysit

Jukka Oksaharju luottaa Nokiaan

nokia-osakekurssi-14102016
Osakestrategi ja sijoituskirjailija Jukka Oksaharju näkee Nokiassa useita vahvuuksia.

Nokian osakekurssi koki tällä viikolla kovia sen jälkeen kun kilpailija Ericsson kertoi heikentyvistä markkinanäkemyksistään. Suomessa esimerkiksi Evli näkee nyt tummia pilviä Nokian ympärillä.

”Nokian pääkilpailijan Ericssonin tulosvaroitus indikoi vaikeammasta markkinatilanteesta mitä olemme olettaneet ennusteisiimme. Uskomme. että haastava kysyntätilanne tulee iskemään volyymeiden lisäksi hinnoittelun kautta kannattavuuteen”, Evli toteaa aamukatsauksessaan, Evli totesi aamukatsauksessaan.

Nordnetin osakestrategi ja sijoituskirjailija Jukka Oksaharju ei ole yhtä pessimistinen kuin Evli. Hän listaa Nordnetblogissa neljä syytä sille, että Nokia saattaa edelleen olla omistamisen arvoinen yhtiö.

”Nokia näyttää saaneen takaisin itseluottamuksensa. Enää se ei yritä kehittää tuotteita, joilla pyrittäisiin olemaan yhtä hyviä kuin muut eli kilpailijat.”, Oksaharju toteaa. Oksaharjun mukaan Nokian strategia luoda jotain uutta voi onnistuessaan tarjota Nokialle tulevaisuudessa todellista kilpailuetua.

Nokialla on nyt myös mahdollisuus toiminnan tehostamiseen. Oksaharjun mukaan Nokian ja Alcatel-Lucentin fuusio on ollut hyvä ratkaisu. Fuusion avulla Nokialla on mahdollista saavuttaa kilpailijoita helpommin kustannussäästöjä päällekkäisiä toimintoja karsimalla.

Nokialla on nyt tuhannen taalan paikka nostaa markkinaosuuksiaan, koska Ericsson joutuu nyt matokuurille, Oksaharju tuumaa.

Oksaharju uskoo myös Nokian nykyjohtoon.

”Nykyhallituksensa johdolla Nokia on tehnyt 2010-luvun parhaat suomalaiset yritysjärjestelyt. Se on pyöräyttänyt tasettaan tavalla, joka ei kalpene globaalissa vertailussa kuumiin nimiin.”

Sijoita kuin guru Jukka Oksaharjun uusi kirja
Nordnet.fi

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös