SalkunRakentaja

Toimituksen tiedotteet

Näin käytät SalkunRakentajan Foorumia

SalkunRakentajan sivuille on perustettu yhteisöpalvelu nimeltään Foorumi. Tässä kirjoituksessa esitellään mitä Foorumissa voi tehdä ja miten se tapahtuu.

Foorumissa on uudenlainen yhteisöpalvelu, jossa sijoittajat voivat keskustella sijoittamiseen ja talouteen liittyvistä asioista. Foorumissa on kaksi vaihtoehtoista näkymää, joista käyttäjän on hyvä olla tietoinen.

Foorumin Fiidi

Ensimmäinen näkymä on niin sanottu fiidi. Tämä näkymä aukeaa Foorumin sivulle mentäessä vasemmalle puolelle ruutua. Fiidi näyttää tälläiselta.

salkunrakentaja, foorumi

Fiidin kautta saat yleiskuvan siitä mistä Foorumilla keskustellaan, mutta se voi tuntua sekavalta, koska fiidin sisältö ei ole ryhmitelty. Tätä varten Foorumilla on ryhmät.

Ryhmät

Ryhmät löytyvät Foorumin oikeasta laidasta näyttävät tältä.

salkunrakentaja, foorumi, ryhmät

Ryhmistä voit valita itsellesi sopivan ja katsoa mitä ryhmässä tapahtuu. Näin saat jäsenneltyä tietoa siitä mitä Foorumilla tapahtuu. Jos sopivaa ryhmää ei löydy voit perustaa oman ryhmän klikkaamalla ”perusta uusi ryhmä”.

Käyttäjät

Oikealta puolelta näyttöä ryhmien alapuolelta löytyvät Foorumin jäsenet ja se näyttää tältä.

Salkunrakentaja, Foorumi, Jäsenet, sijoittaminen, blogi

Jäseniä klikkaamalla voit lähettää käyttäjälle viestin tai pyytää häntä ystäväksesi. Ystävien merkitys tässä yhteydessä on se, että perustettuasi oman ryhmän voit pyytää ystäviäsi mukaan ryhmään.

Jutun vetäminen keskusteluun

Foorumi aukaisee keskusteltavat artikkelit laatikkona. Laatikko saadaan aikaiseksi siten, että artikkelin URL-osoite kopioidaan kommenttikenttään.

foorumi, osake, sijoittaminen, blogi,

Videon vetäminen keskusteluun

Videon saa näkymään seuraavalla tavalla.

 1. Avaa video YouTubessa (muitakin formaatteja hyväksytään)
 2. Paina videon ”jaa”-painiketta, joka on merkitty kuvassa harmaalla nuolella.
 3. Laita video pauselle siitä kohtaa, mistä haluat sen alkavan.
 4. Ruksaa sinisellä nuolella merkitty ”alkaa sijainnista”-laatikko.
 5. Kopioi vihreällä nuolella merkitty URL-osoite.
 6. Liitä kopioitu URL-osoite Foorumin kommenttikenttään.

sijoittaminen, salkunrakentaja, foorumi, keskustelu, blogi

Ota meihin yhteyttä mikäli keskusteluun nostamasi video ei näistä ohjeista huolimatta avaudu laatikkona.

Kommentointi

Foorumissa voit lisätä yhden jutun kommenttia kohti. Jos sinulla on kaksi artikkelia, jotka haluat tuoda mukaan keskusteluun, ratkeaa ongelma kirjoittamalla kaksi kommenttia.

Kommentointikenttä saattaa parjata, että olet käyttänyt sopimatonta sanaa, eikä tällöin hyväksy kommenttiasi. Mikäli näin käy, yritä paikallistaa sopimaton sana ja poista se. Sanan paikannus helpottuu, jos kokeilet mikä osa kommentistasi aiheuttaa ongelman. Tämä onnistuu lähetä-ja-poista tekniikalla.

Meillä on ollut kommenttien läpimenossa muutama ongelmatapaus, joten otathan yhteyttä mikäli ongelmia tulee.

Foorumin käyttäminen työkaluna

Oletko harkitsemassa sijoittamista vaikkapa Revenio Groupin osakkeeseen, ja haluat lisää pohjaa sijoituspäätöksesi taakse. Perusta oma Revenio Group ryhmä ja kokeile mitä siitä saa irti. Ehkä toisella kanssasijoittajalta löytyy näkökulma mitä et ole vielä itse tullut ajatelleeksi.

Foorumin käyttäminen oman blogin mainostamiseen

Onko sinulla oma ei-kaupallinen blogi, jolle haluat saada lisää näkyvyyttä? Tuo se Foorumiin. Saat lisää näkyvyyttä. Onko sinulla hyvin perusteltuja ajatuksia mitä haluat tuoda keskusteluun mukaan, mutta kommentointiruutu tuntuu turhan pieneltä. Kirjoita suunnitellusti blogikirjoitus aiheesta, julkaise se omassa blogissasi ja lisää linkki Foorumin kommenttikenttään.

Onko sinulla kaupallinen blogi, jolle haluat saada lisää näkyvyyttä Salkunrakentajan kautta. Ota meihin yhteyttä. Teemme mielellämme yhteistyötä kanssasi. SalkunRakentajan sivuilla oli marraskuussa 56 000 istuntoa. Lisätietoa löytyy sivuston alareunasta löytyvästä mediakortista.

Foorumin kampanja

Liittymällä Foorumin jäseneksi saat nyt ilmaisena kampanjatarjouksena 20% alennuksen Sijoittaja.fi sivuston vuosimaksusta. Foorumiin rekisteröidytään sivun oikeasta reunasta.

sijoittaminen, blogi, foorumi, salkenrakentaja

foorumi, Salkunrakentaja, sijoittaminen, Blogi

1 kommentti

1 kommentti

 1. Henri Blomster

  18.12.2016 at 09:01

  Hei, ryhmistä vielä sellainen, että nuo suosituimmat ryhmät eivät sisällä kaikkia ryhmiä. Kaikki ryhmät joutuvat oikealta puolelta ruutua, mutta alemmasta kohdasta. Ne siis löytää rullaamalla ruutua alaspäin.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös