Kasvuosakkeet

Inderes listasi Helsingin pörssin kovimman tuloskasvattajat

Kovimmat tuloskasvattajat ovat pörssin pienyhtiöitä.

Inderes selvitti Helsingin pörssin kovimpia liikevoiton kasvattajia vuosina 2016 – 2018 Inderesin tulosennusteiden perusteella. Analyysitalo laittoi liikevoiton, sisältäen kertaerät, kasvattajat keskimääräisen liikevoiton kasvunopeuden (CAGR:n) perusteella suuruusjärjestykseen.

Liikevoiton kasvunopeus ei kuitenkaan kerro kaikkea. ”On hyvä huomioida, että lähtövuoden 2015 matala taso voi nostaa lukeman todella suureksi. Esimerkiksi Marimekolle vuosi 2015 oli suhteellisen heikko. Myös yrityskaupat saattavat vaikuttaa kasvuun, esimerkiksi Scanfilin tapauksessa”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Lisäksi sijoittajan on tärkeää muistaa, että korkeampaan kasvuun liittyy useissa tapauksissa myös heikompi näkyvyys ja korkeampi riski. ”Esimerkiksi Zeeland Familyn liikevaihdosta suurin osa on kertaluonteista, jolloin tulevaisuuteen ennustaminen on haastavaa.”

Sijoittaja joutuu myös maksamaan kasvusta, sillä kymmenen nopeimmin kasvavan yhtiön p/e-kerroin on keskimäärin noin 19x.

Listan kymmenen suurimman kasvajan joukkoa yhdistää yksi asia: yhtiöiden pieni kokoluokka. Inderesin mukaan ainoastaan Konecranes on yli miljardin euron liikevaihtoa harjoittava yritys.

Kasvu on pienyhtiölle usein helpompaa. ”Pienten yritysten on lähtökohtaisesti helpompi kasvaa hitaamman kasvun ympäristössä, koska niiden riippuvuus yleisestä markkinakehityksestä on vähäisempää kuin suuryrityksillä”, Inderes toteaa.

Listan kärjessä komeilevan Pihlajalinna kuuluu käynnissä olevan sote-uudistuksen kiistattomiin voittajiin ja analyysitalo näkee yhtiön pidemmän välin näkymät hyvin suotuisina. ”Väestön ikääntyminen, sosiaali- ja terveydenhuoltomenojen kasvu yhdistettynä lisääntyvään määrään sote-ulkoistuksia antaa vahvan myötätuulen Pihlajalinnan kasvutarinalle.”

Verkkokauppa.com pystyy puolestaan ketterän, digitaalisen liiketoimintamallinsa tehokkaaseen myyntiin, kaapaten osuuksia suuremmilta kivijalkakaupoilta kilpailukykyisillä hinnoillaan.

Comptel on Inderesin mukaan mukaan mielenkiintoisessa kasvuvaiheessa. ”Yhtiön pitkän aikavälin kasvu- ja kannattavuusnäkymää tukee se, että Comptelin nykyiset tuotteet ovat edelleen hyvässä vedossa, markkinan kysyntäfundamentit vahvoja ja lisäksi yhtiöllä on putkessa useita kiinnostavia tulevaisuuden kasvutuotteita (FWD, Monetizer, Fastermind ja virtualisointi).”

Yritys EBIT CAGR 2016 P/E 2017e
Pihlajalinna 91% 26
Detection Technology 64% 17
Marimekko 62% 16
Zeeland Family 57% 8
Verkkokauppa.com 54% 20
Bittium 48% 45
Uutechnic 38% 11
Konecranes 37% 22
Comptel 36% 21
Scanfil 34% 10

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös