Oma talous

Pankin vaihtaminen helpottuu

Ensi vuonna kuluttajan ei tarvitse enää itse huolehtia uusien maksuyhteystietojensa ilmoittamisesta, jos hän vaihtaa pankkia.

Valtioneuvosto esittää, että tasavallan presidentti vahvistaa lainmuutokset tulemaan voimaan ensi vuoden alussa.

Valtiovarainministeriö kertoo tiedotteessaan, että uuden palveluntarjoajan pitää vastedes ilmoittaa kuluttajan uudet yhteystiedot toistuvien tilisiirtojen, suoraveloitusten ja e-laskujen lähettäjille.

Samalla kaikki kuluttajat saavat oikeuden perusmaksutiliin ja verkkopankkitunnuksiin. Ministeriön mukaan pankki voi kieltäytyä niiden myöntämisestä vain poikkeustapauksissa, esimerkiksi rahanpesulainsäädännön perusteella.

Valtiovarainministeriön mukaan lainmuutokset parantavat myös kuluttajien tiedonsaantia. Maksupalvelujen kustannuksia voi tulevaisuudessa vertailla hintojen vertailusivustolla, ja pankkien pitää antaa kuluttajille yksityiskohtainen erittely perimistään maksupalveluiden ja -tilien kuluista.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös