Oma talous

Mihin katosi virtuaaliraha OneCoin?

Virtuaalivaluutta Onecoinia pyramidihuijaukseksi väittävä tietokirjailija Petteri Järvinen ihmettelee Onecoinin viestinnän loppumista ja maajohtajan katoamista julkisuudesta.

Onecoin on Onecoin Ltd -nimisen yhtiön vuoden 2015 alusta lähtien markkinoima tuote, jonka yhtiö sanoo olevan kryptovaluutta. Yhtiön liiketoimintaa on koulutuspakettien myynti ja jakelu. Koulutus on e-kirja ja videomateriaalimuotoista.

Koulutuspaketin ostaja saa optioita kryptovaluutan louhimiseen, ja optioiden määrä riippuu ostetun paketin hinnasta. Toiminta perustuu verkostomarkkinointiin, sillä jäsenet voivat saada palkkioita suosittelemalla toimintaa muille. OneCoinia markkinoidaan kryptovaluuttana ja bitcoinin kilpailijana, ja sen markkinointi perustuu suuriin tuotto-odotuksiin.

Tietokirjailija Petteri Järvinen on seurannut ansiokkaasti Onecoinin tapahtumia jo pitemmän aikaa. Hänen mukaan Onecoin on byramidihuijaus.

Järvisen mukaan Onecoinin lupaukset ovat kaatuneet yksi toisensa jälkeen. Tietokirjailija kertoo uusimmassa blogissaan jälleen yhdestä OneCoinin pitämättömästä lupauksesta.

Vuosi sitten toimittaja Matti Toivonen haastoi Ylen Puoli Seitsemän -ohjelmassa Onecoin-maajohtajan, Tommi Vuorisen kilpailuun siitä, kumman arvo nousee enemmän, Onecoinin vai Bitcoinin. Vuorinen lupasi toimittajalle, että vuoden kuluttua voidaan katsoa kilpailun tuloksia.

”Vuorinen kuitenkin katosi julkisuudesta viime kesänä, eikä anna enää haastatteluja kenellekään. Kaikki kyselyt pyydetään osoittamaan pääkonttoriin Bulgarian Sofiaan. Se on harmi, sillä haluaisin todella kuulla Vuorisen oman arvion Onecoinin nykytilasta”, Järvinen kirjoittaa blogissaan.

Viestinnän loppuminen ihmetyttää. ”Luulisi maailman suurimpana kryptovaluuttana itseään mainostavan yhtiön olevan niin paljon mediassa kuin mahdollista ja palkkaavan viestintätoimiston”, Järvinen naljailee.

”Yhtä ihmeellistä on, ettei mikään lehti noteeraa tätä huikeaa kasvuyritystä, Bulgarian ylpeyttä.”

Tammikuussa Onecoin sulki Järvisen mukaan sisäisen leikkipörssin ja avaa sen ehkä 1,5 vuoden kuluttua, samalla kun yhtiö aikoo listautua johonkin Aasian pörssiin.

”Taloudellista riippumattomuutta odottavat voivat yrittää käyttää Onecoin-kolikkoja Dealshaker-kaupassa, joka aukesi viikko sitten 16.2.2016. Tarjolla on epämääräistä krääsää, joka pitää maksaa osaksi euroilla ja osaksi Onecoineilla. Vuorisen lupaamista 50 000 kauppapaikasta tai konvertoivasta Mastercardista ei ole kuulunut mitään.”

1 kommentti

1 kommentti

  1. Hemuli

    1.3.2017 at 12:22

    Pari suomalaista (Markku ja Aleksi?) tyyppiä ainakin pyörittävät Thaimaan Pattayalla tuota Mastercard-bisnestä. En tiedä kuinka paljon toiminta ylettyy Suomeen. Harmittaa köyhien paikallisten puolesta, kun heiltä viedään vähäisetkin säästöt.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös