Arvo-osakkeet

Telia on Inderesin osakesuosikki

Telia osakekurssi teleyhtiö

Inderes uskoo Telian osakkeen tasokorjaukseen.

Telian osakekurssia on jo pidemmän aikaa painanut Euraasian-liiketoiminnan riskit. Osakekurssista on kahdessa vuodessa sulanut lähes 34 prosenttia.

Tilanne on kuitenkin hiljalleen selkeytymässä ja Euraasian-liiketoiminta on vakautunut, arvioi Inderes aamukatsauksessaan.

Euraasian toimintojen vakautumisen ansiosta Telialla on nyt paremmat mahdollisuudet viedä viimeiset divestoinnit maaliin. ”Arviomme mukaan tämä laskisi yhtiön riskipreemiota ja vapauttaisi merkittäviä resursseja Pohjoismaiden ja Baltian operatiiviseen trimmaamiseen sekä mahdollisiin yritysostoihin”, Inderes toteaa. 

Telian perusliiketoiminta on defensiivistä ja yhtiöllä on vahva markkina-asema. Inderes odottaa lähivuosien tuloskasvun tulevan lähinnä kannattavuusparannuksen kautta. Lisäksi yhtiön strategian mukaisen Pohjoismaiden ja Baltian konsolidaation myötä Inderes näkee selvän arvonluontimahdollisuuden, sillä suuremmilla teleoperaattoreilla on hyvät mahdollisuudet saavuttaa merkittävät synergiahyödyt.

”Telia on mielestämme hyvä ja vakaa osinko-osake, jolla on lisäksi nousuvaraa Euraasian-tilanteen hiljalleen selkeytyessä. Pidämme jo nykyistä osien summaarvostusta ja noin 5 %:n osinkotuottoa houkuttelevana”, Inderes arvioi.

Analyysitalo odottaa osakkeelta tasokorjausta riskipreemion pienentyessä, kun yhtiö saa vietyä Euraasian divestoinnit maaliin. Inderesin suositus Telian osakkeelle on Osta ja tavoitehinta on 41 ruotsin kruunua.

Inderes osakeanalyysi mallisalkku sijoittaminen osakkeet

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös