Osakeanalyysit

Oksaharju listasi vakaimmat osingonkasvattajat – Raisio on ”melkein” osinkoaristokraatti

Sijoituskirjailija Jukka Oksaharju selvitti, mitkä kotimaiset pörssiyhtiöt ovat pystyneet kasvattamaan osinkoja vuodesta 2009 lähtien.

”Pörssiyhtiö ansaitsee osinkoaristokraatin tittelin Euroopassa, jos se kykenee kasvattamaan osakekohtaista osinkoaan (euroa per osake) vähintään 10 vuotta yhtä soittoa. Suomessa ei ole toistaiseksi yhtään pörssiyhtiötä tässä kategoriassa, mutta Raisio on vaaravyöhykkeellä nousta pian Suomen ensimmäiseksi osinkoaristokraatiksi”, Oksaharju toteaa Nordnetin ylläpitämässä Nordnetblogissa.

Tietysti vuosien mittaan voitonjaon kasvattajan osakekurssikin seuraa osingonjaon kehitystrendiä. Yleensä nimenomaan tässä järjestyksessä, Oksaharju painottaa. Liiketoiminnan menestys tukee pitkän aikavälin kurssinousua, koska yhtiön kuin yhtiön osake on jäljellä olevana elinaikanaan maksettavien osinkojen (nyky)arvoinen.

”Mitä jyrkempi on yhtiön osingonmaksukyvyn nousulatu, sitä jyrkempi on todennäköisesti myös osakekurssin nousukulma ajan mittaan (ei kuitenkaan koko ajan käsi kädessä).”

Kasvavat osingot ovat sijoittajalle hyödyllisiä muutoinkin kuin kurssinousun vuoksi.

Oksaharjun mukaan osinko on eräänlainen pohjatuotto, jonka sijoittaja saa kurssivaihteluista riippumatta. ”Siksi osingonjaon kasvutrendillä olevan yhtiön omistajan passiiviset tulot kasvavat vuosittain, vaikka kurssit syöksyisivät sementtiin. Tämän huomioiden sijoittaja voi keskittää energiansa kurssikäyrän seuraamisen sijaan moneen muuhun aktiviteettiin.”

Oksaharjun mukaan Raision ohella muita vähintään vuodesta 2009 lähtien osinkoaan kasvattaneita suurehkoja kotimaisia yhtiöitä ovat Amer Sports, Fiskars, Huhtamäki, Kone, Sampo ja Tieto.

Tässä yhtiöiden keskimääräiset seitsemän vuoden osinkojen vuosikasvu.

Amer Sports 22,8%
Fiskars 4,9%
Huhtamäki 9,9%
Kone 25,0%
Raisio 20,4%
Sampo 15,2%
Tieto 15,5%

 

Historialliset osinkojen kasvuprosentit eivät ole tae tulevasta, mutta ehkä ne voivat kuitenkin antaa kiinnostuksen tutustua yhtiöihin tarkemmin, Oksaharju muistuttaa.

Avaa tili Nordnetiin helposti verkkopankkitunnuksilla. Asiakkuuden avaaminen on maksutonta. Säilytys 0 €, pörssikaupat alk. vain 3 €.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös