Yritysuutiset

Sanoma tarjoaa kasvavaa osinkoa

Sanoma julkaisi tänään aamulla vertailukaudesta parantuneen ja lähes konsensusodotusten mukaisen neljännen kvartaalin tuloksen tuloksen.

Liikevaihto ja operatiivinen liikevoitto olivat odotettuja, mutta operatiivinen EPS jäi hienoisesti odotuksista, arvioi Inderes aamukatsauksessaan.

Osinko-ehdotus oli 0,20 euroa, kun odotukset olivat hieman korkeammalla 0,22 eurossa. Osinkoehdotus tarkoittaa noin 2,3 %:n osinkotuottoa eiliselle päätöskurssille.

Liikevaihto laski vertailukaudesta 2,6 prosenttia 398 miljoonaan euroon ja oli linjassa 399 miljoonan euron konsensusodotusten kanssa (Q4’15: 409 MEUR). Liikevaihtoa laski ydinliiketoimintoihin kuulumattomien liiketoimintojen myynti.

Vertailukelpoinen liikevaihto säilyi yhtiön mukaan vakaana. Operatiivinen liikevoitto kuitenkin vahvistui vertailukaudesta 1,4 miljoonaan euroon (Q4’15: -8,4 MEUR) ja oli lähellä konsensuksen 1,2 miljoonan euron ennustetta, mutta Inderesin ennusteemme (4,8 MEUR) alapuolella.

Sanoman mukaan mukaan parannus johtui pääasiassa kustannussäästöistä. Operatiivinen osakekohtainen tulos oli -0,07 euroa (Q4’15: -0,09 euroa), kun konsensusodotus oli 0,00e ja Inderesin ennuste oli -0,06 euroa. Yhtiön hallitus ehdottaa 0,20 euron osakekohtaista osinkoa (2015: 0,10 euroa), mikä oli linjassa Inderesin ennusteen kanssa, mutta hieman konsensusennusteen (0,22 euroa) alapuolella.

Sanoma antoi uuden ohjeistuksen vuodelle 2017 ja odottaa konsernin rakennemuutoksilla oikaistun liikevaihdon pysyvän vakaana ja operatiivisen liikevoittoprosentin olevan noin 10 prosenttia.

“Ohjeistus oli odotustemme mukainen, sillä tulosta edeltäneiden ennusteidemme mukaisesti odotimme kuluvalle vuodelle ja lähivuosille hieman yli 10 %:n operatiivista liikevoittomarginaalia. Ohjeistus oli myös linjassa tulosta edeltävien konsensusennusteiden kanssa”, Inderes toteaa.

Yhtiö julkaisi Q4-tuloksensa yhteydessä uuden osinkopolitiikan ja päivitetyt pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet.

Uuden politiikan mukaan Sanoman tavoitteena on vuodesta 2017 jakaa kasvavaa osinkoa, joka on 40-60 prosenttia vuosittaisesta liiketoiminnan rahavirrasta ilman käyttöomaisuusinvestointeja. Aiemmin yhtiön tavoitteena oli pääsääntöisesti jakaa osinkoina yli puolet tilikauden tuloksesta ilman kertaeriä.

Inderesin tavoitehinta Sanoman osakkeelle on 8,5 euroa ja suositus on vähennä.

Inderes osakeanalyysi mallisalkku sijoittaminen osakkeet

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös