Sijoitusideat

Tämä leikkausrobotteja valmistava terveysteknologiayritys nousi Nordean mallisalkkuun

Nordea nosti globaaliin mallisalkkuunsa amerikkalaisen Strykerin, joka on erikoistunut erilaisiin terveydenhuollon laitteisiin ja kirurgisiin tarvikkeisiin. 

Nordea nosti globaaliin mallisalkkuunsa amerikkalaisen Strykerin, joka on erikoistunut erilaisiin terveydenhuollon laitteisiin ja kirurgisiin tarvikkeisiin.

Strykerin tärkein markkina‐alue on USA, joka tuo yli 70 prosenttia yhtiön liikevaihdosta ja sen tärkeimpiä tuotealueita ovat proteesit, kirurgiset laitteet sekä neurologisissa toimenpiteissä käytettävät tarvikkeet.

Nordean mukaan Strykerin asema kasvavalla terveysteknologian toimialalla on vahva, eivätkä kilpailijat ole vielä tuoneet markkinoille vastaavia leikkausrobotteja.

”Odotammekin Strykerin robottiosaamisen tukevan yhtiön markkinaosuuden kasvua proteesileikkauksissa. Näemme edellytyksiä Strykerin ohjeistuksen nostamiselle vielä myöhemmin tänä vuonna lupaavan vastaanoton saaneen Makon ansiosta”, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Toukokuun sijoittajatapaamisissa yhtiön johto totesi Nordealle sen haasteena olevan lähinnä se, miten Stryker pystyy vastaamaan Mako‐leikkausrobottien kovaan kysyntään.

Osakkeen arvostus on Nordean mukaan linjassa sektorin kanssa, mutta kasvu on kovempaa. Myös Strykerin muiden liiketoiminta‐alueiden näkymät ovat hyvät.

Yhtiön useiden uusien tuotelanseerausten odotetaan kiihdyttävän kasvua. ”Alkuvuonna esimerkiksi yhtiön endoskooppien eli tähystimien kysynnän kasvu oli erittäin vahvaa.”

Kilpailijoitaan kovempi kasvu ja hyvä kannattavuuskehitys pitäisi Nordean mukaan heijastua myös osakkeen sektoria kovempaan arvostukseen. ”Tällä hetkellä Strykerin osake kuitenkin hinnoitellaan vain linjassa verkkaisemmin kasvavien verrokkiensa kanssa. Ensi vuode tulosennusteilla laskettuna osakkeen P/E‐luvuksi tulee noin 20”, Nordea toteaa.

Nordea ei ole Strykerin suosimisessa yksin. Thomson Reutersin tietokannan mukaan 31 yhtiötä seuraavasta analyytikosta 12 antaa osakkeelle ostosuosituksen.

Kommentoi
Ylös
>