Osakeanalyysit

Markkinat voivat yllättää – Amer Sports tuplasi tappionsa, kurssinousu 7,2%

Amer Sportsin tappion syvenemisestä huolimatta osakekurssi nousi reippaasti. Yllättävältä vaikuttavalle kurssireaktiolle löytyy kuitenkin selitykset.

Amer Sportsin tappion syvenemisestä huolimatta osakekurssi nousi reippaasti. Yllättävältä vaikuttavalle kurssireaktiolle löytyy kuitenkin selitykset.

Amer Sportsin eilen julkistama toisen neljänneksen tulos jäi analyytikoiden ennusteista, Urheiluvälineyhtiön vertailukelpoinen liiketappio oli huhti-kesäkuussa 24,8 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten yhtiö teki kakkosneljänneksellä 12 miljoonan euron liiketappion. Analyytikoiden konsensusennuste liiketappioksi oli 14 miljoonaa euroa.

Vertailukelpoinen osakekohtainen tulos romahti -0,21 euroon, kun vuosi sitten tappiota tuli 0,13 euroa osakkeelta.

Roimisti nousseista tappiosta ja analyytikkojen odotusten pettämisestä huolimatta markkinat palkitsivat osakkeen yli seitsemän prosentin kurssinousulla. Mikä selittää sijoittajien myönteiset näkemykset vaikka Amer Sportsin tappio kaksinkertaistui viime vuodesta?

Tappiosta huolimatta yhtiön kommentit lähiajan näkymistä olivat varsin myönteisiä.

Vuonna 2017 Amer Sports odottaa liikevaihdon vertailukelpoisin valuutoin kasvavan vuodesta 2016, huolimatta markkinoiden heikkoudesta lyhyellä aikavälillä. Liiketuloksen ilman vertailukelpoisuuteen vaikuttavia eriä urheiluvälinevalmistaja odottaa olevan noin vuoden 2016 tasolla.

Liikevaihdon kasvun painottuu vuoden toiselle puoliskolle. Yhtiö panostaa ydinliiketoiminnan kasvuun sekä kasvun kiihdyttämiseen viidellä valitulla painopistealueella: asusteissa ja jalkineissa, Yhdysvalloissa, Kiinassa, omassa vähittäiskaupassa sekä digitaalisissa laitteissa ja palveluissa.

Toista vuosineljännestä rasittivat yhä kiihdytetyt investoinnit uusiin myyntikanaviin sekä tietyt ajoitukseen liittyvät tekijät. Toinen vuosipuolisko näyttää jo selvästi valoisammalta, ja yhtiön mukaan ensi vuonna on tarkoitus palata uudelleen kannat‐
tavan kasvun kantaan.

Odotuksista jääneen toisen neljänneksen tuloksesta huolimatta neljännekseen mahtui useita valopilkkuja, arvioi Nordea aamukatsauksessaan.

”Asusteiden myynti kasvoi vuoden ensimmäisellä puoliskolla 22 %, omien liikeiden myynnin kasvu oli 25 % (liikekohtainen kasvu 7 %), verkkomyynti kasvoi 45 % ja Kiina ylsi 20 %:n kasvuun. Jälleenmyyntiverkostoon suunnattu myynti oli odotetusti vaisua, varsinkin USA:ssa, mutta Amerin mukaan tilauskannan kehitys antaa aihetta odottaa tilanteen paranemista myös jälleenmyyntiverkoston suhteen”, Nordea toteaa.

Kokonaisuudessaan toinen neljännes vaikuttaisi pankin mukaan olleen Amerille käännepiste, ja loppuvuodelta on jo odotettavissa myönteisempää kehitystä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös