Osakesäästäjien aamupala

Katalonian tilanne jatkuu epävarmana, euron heikentyminen tasaantui tiistaina

Keskiviikkona sijoittajien huomio kohdistuu edelleen Katalonian tilanteeseen. Yhdysvalloissa seuraavan Fedin pääjohtajan valinta lähestyy. 

Espanjan kuningas Felipe VI tuomitsi tiistaina puheessaan Katalonian itsenäisyysäänestyksen. Katalonian presidentti Carles Puigdemont sitä vastoin kertoi julistavansa alueen itsenäiseksi lähipäivinä. Nähtäväksi jääkin, miten Espanjan keskushallinto aikoo reagoida tilanteeseen. Mahdollista on, että maan keskushallinto ottaa Katalonian hallituksen ja hallinnon haltuunsa.

Seuraavaksi Fedin pääjohtajaksi ehdolla useita osaavia henkilöitä

Presidentti Trumpin avustajat ovat antaneet listan potentiaalisista ehdokkaista seuraavaksi Fedin pääjohtajaksi. Useiden lähteiden mukaan vain pieni joukko presidentin lähimmistä neuvonantajista olisi nähnyt lopullisen nimilistan kandidaateista. Kahden keskusteluihin osallistuneen virkamiehen mukaan Trump harkitsisi virkaan Yellenin lisäksi Gary Cohnia, Kevin Warshia, Jerome Powellia sekä John Tayloria.

Gary Cohn on USA:n taloudellisen valtioneuvoston kanslian johtaja. Cohn on aiemmin työskennellyt mm. johtotehtävissä Goldman Sachsilla. Juristi Kevin Warsh on toiminut aiemmin kuvernöörinä Fedissa ja keskuspankin yhteyshenkilönä Wall Streetin yhtiöiden suuntaan. Jerome Powell lukeutuu Fedin nykyisiin kuvernööreihin ja hänellä on taustaa mm. lakimiehenä ja investointipankkiirina.  Lisäksi listoilla saattaa mahdollisesti olla Stanfordin ekonomisti John Taylor. Syyskuussa ekonomisteille tehdyn tutkimuksen mukaan Yellen ja Warsh olisivat listan ehdokkaista eniten vahvoilla seuraavaksi Fedin pääjohtajaksi. Lisäksi Cohnia pidetään yleisesti yhtenä varteenotettavimmista ehdokkaista.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

https://www.osakeliitto.fi/liity-jaseneksi

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös