Sijoitusideat

Nordea: Tieto on ostopaperi

Tieto osakekurssi osakkeet

Nordea nosti it-yhtiön osakkeen suosituksen tasolle osta.

Pankin mukaan Tieto on viimeisten vuosien aikana fokusoinut liiketoimintaansa ja karsinut ydinliiketoimintaan kuulumattomia heikomman kannattavuuden omaavia yksiköitä. Kannattavuustoimien ohella myös panostukset uusiin kasvuaihioihin kasvun kiihdyttämiseksi ovat käynnissä.

Tieto houkuttelee myös osinkosijoittajia.

“Vahvan taseen omaava Tieto saa tukea paitsi sisäisistä kannattavuustoimista myös erinomaisesta kassavirrasta. Tämä antaa yhtiölle liikkumavapautta strategisille toimille, kuten mahdollisille yrityskaupoille, sekä mahdollisuuden omistajaystävällisille osingoille”, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Nordea odottaa Tiedon tuloskasvun piristyvän kuluvan vuoden toisella puoliskolla heikon toisen neljänneksen jälkeen.

“Tiedon liiketoimintaympäristö on parantumassa talouskasvun myötä ja erityisesti terveydenhuolto-, rahoitussektorin ja vähittäiskaupan osalta kasvunäkymät ovat lupaavat ensi vuoden osalta. Parantuneiden kasvunäkymien lisäksi kassavirran ennustetaan pysyvän vahvana ja mahdollistavan lähes 5 %:n osingon tulevina vuosina.”

Nordea nosti Tiedon suosituksen tasolta pidä tasolle osta tavoitehinnalla 28,5 euroa. Analyytikoiden konsensustavoite on 27,3 euroa. Nordean ensi vuoden tulosennusteella laskettu Tiedon P/E-kerroin on 14,5x.

Tieto arvioi, että sen koko vuoden oikaistu liikevoitto (EBIT) paranee edellisvuoden 152 miljoonasta eurosta.

“Osallistumme terveydenhuolto- ja hyvinvointisektorilla useisiin mielenkiintoisiin kehityshankkeisiin, joissa dataa käytetään älykkäällä tavalla kansalaisten elämänlaadun ja hyvinvoinnin parantamiseksi. Esimerkkinä tästä ovat personoidut, ennakoivat terveydenhuollon palvelut sekä syrjäytymisen ennaltaehkäisy. Tieto hakee jatkossakin mahdollisuuksia osallistua uusien datakeskeisten ekosysteemien luomiseen”, totesi Tiedon toimitusjohtaja Kimmo Alkio yhtiön viimeisimmässä osavuosikatsauksessa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös