Sijoitusuutiset

Nordnet ongelmissa, mutta ovatko salkut todella tyhjentyneet?

Nordnetilla vaikuttaa olevan teknisiä ongelmia palvelunsa kanssa. Kenenkään osakkeita ei ole kuitenkaan hävinnyt yhtään mihinkään.

Arvopaperi kertoi tänään salkkujen tyhjentyneen useasta Nordnetin salkusta. Samalla on viitattu Facebookin Sijoitusryhmään, jossa asiaan on kommentoitu esimerkiksi näin.

”Muilla ongelmia Nordnetin kanssa?
Yhdestä salkustani hävinnyt yön aikana yli 40k edestä arvopapereita 😳
Asiakaspalvelukaan ei vastaa… hieman kuumottaa…”

Nordnet tiedoitti asiasta aiemmin Facebookissa näin: ”Palvelussamme on tänään ollut teknisiä ongelmia mm. First North -kaupankäynnissä ja salkkujen yleisnäkymissä. Selvitämme ongelmien syytä ja tiedotamme ongelmista täällä ja salkun viestikeskuksen kautta.”

Salkkuja ei ole tyhjentynyt

Nordnetin maajohtaja Suvi Tuppurainen kertoo SalkunRakentajan haastattelussa, että Nordnetillä on ollut teknisiä ongelmia, mutta muistuttaa, että kenenkään salkku ei ole hänen saamiensa tietojen mukaan tyhjentynyt missään vaiheessa.

Nordnetillä on ollut kaksi teknistä ongelmaa. Ensimmäinen on, että salkun yleisnäkymä näytti virheellistä tietoa noin 15 minuutin ajan kello yhdentoista aikoihin.

”Salkun sisältö ei ollut päivittynyt toteutuneiden kauppojen osalta”, Tuppurainen kertoo ja lisää, että hänen tietojensa mukaan tämä ongelma on koskenutpääasiassa vain tänään kauppoja tehneitä sijoittajia.

Suvi Tuppurainen Nordnet

Nornetin maajohtaja Suvi Tuppurainen

Puhelin toimii

Nyt ensimmäinen ongelma on ratkennut ja jos minkälaisia ongelmia ilmenee tulisi soittaa Nordnetin asiakaspalveluun 020 198 58 98. Sähköisiinkin viesteihin vastataan, mutta sähköisiin viesteihin vastaaminen on hitaampaa.

Nordnetin toinen ongelma liittyy NASDAQ:in  pörssinoteerattuihin tuotteisiin tekemiin päivityksiin.  Pörssinoteeratuista tuotteista käytetään yleisesti lyhennettä ETP (exchange traded product). ETP-tuotteita ovat esimerkiksi warrantit, ETNt ja bull ja bear sertifikaatit. MiFID2-säännösten takia NASDAQ on perustanut First North -markkinapaikoille näille tuotteille uudet markkinasegmentit, eikä Nordnet ole pysynyt tässä muutoksessa mukana.

ETP-tuotteiden kaupankäynti avattiin keskeytyksen jälkeen klo 13 jälkeen verkkopankin puolella ja Nordnetin ongelmana on myös selvittää mitkä jo annetuista toimeksiannoista ovat tällä hetkellä relevantteja. Puhelimen kautta tehtynä ETP-kauppa toimi koko aamupäivän.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös