Yritysuutiset

Lapin Kansa: Miljonääri suunnittelee 300 miljoonan euron metallitehdasta Raaheen

Julkisuutta kaihtava Chaim Zabludowicz suunnittelee rakentavansa ferrovanadiinitehtaan Raaheen.

Tehtaan omistaja olisi Ouluun rekisteröity Ferrovan Oy, jonka suurin omistaja on Tamares Mining Croup. Tamaners Mining Croupin omistaa puolestaan viime vuonna Britannian 90. rikkaimmaksi mieheksi sanottu Chaim Zabludowicz. Liikemies Chaim Poju Zabludowicz on Suomen kansalainen, mutta hän kaihtaa julkisuutta.

Ferrovanadiinitehtaan rakentamisesta on tarkoitus tehdä päätös vielä tänä vuonna, kertoo Lapin Kansa. Suomeen akkuteollisuuden keskittymää rakentava valtion sijoitusyhtiö Suomen Malminjalostus Oy on myöntänyt Ferrovanille 4,5 miljoonan euron vaihtovelkakirjalainan.

Yhtiö suunnittelee käsittelevänsä vanadiinipitoista teräskuonaa SSAB Raahen ja Luulajan terästehtaalta. Teräskuonasta on tarkoitus tuottaa ferrovanadiinia. Ferrovan Oy on aikaisemmalta nimeltään Mustavaaran Kaivos Oy.

Kommentoi
Ylös
>