Oma talous

Uudella työkalulla voi vertailla pankkien maksutilien palvelumaksuja

FINEn ja Finanssivalvonnan lanseeraama vertailusivusto kattaa tavanomaiset maksamiseen tarkoitetut tilit, joilta voi nostaa käteistä ja joille voi tallettaa varoja.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi eri pankkien tarjoamien maksutilien ylläpidon, saldo- ja tapahtumakyselyiden, tilisiirtojen, verkkomaksujen sekä pankkikortin ylläpidon kuluja.

Kultakin palveluntarjoajalta on vertailussa yksi, palveluntarjoajan yleisimmin asiakkaille tarjoama maksutili. Palvelussa ei ole mukana säästötilejä, joissa varojen nostoa on rajoitettu eikä luotollisia tilejä, joihin ei sisälly mahdollisuutta varojen tallettamiseen.

Sivustolla käyttäjä voi valita pankkien maksutileihin liittyvistä palveluista haluamansa ja verrata niitä valitsemissaan pankeissa. Jokaiselta pankilta on vertailusivustolle valittu se maksutili, jota ne yleisimmin asiakkailleen tarjoavat.

Vertailussa ei oteta huomioon pankkien maksamia bonuksia eikä muita asiakasetuisuuksia. Sen takia todellisuudessa pankeilta voi saada edullisempiakin hintoja kuin vertailussa ilmoitetaan.

Palveluiden hintatietoja voi hakea ja vertailla eri pankkien ja niiden konttoreiden sijainnin mukaan. Hintatiedot ovat perushintoja, eikä niissä ole huomioitu mahdollisia palveluntarjoajakohtaisia alennuksia. Alennuksista saa tietoja ottamalla yhteyttä suoraan palveluntarjoajaan.

Verkkosivustoa ylläpitää riippumaton FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta ja sivuston käyttö on maksutonta. Finanssivalvonnan tehtävänä on tarjota vertailusivusto.

”Maksutilivertailu -sivusto on hyvä esimerkki siitä yhteiseurooppalaisesta sääntelystä, joka on tehty helpottamaan kuluttajien arkea pankkipalvelujen valinnassa. Olemme Suomessa halunneet tuoda vielä enemmän lisäarvoa kuluttajille liittämällä myös tietoa konttorien saatavuudesta vertailusivustolle”, Finanssivalvonnan toimistopäällikkö Timo Peltonen sanoo.

Tutustu Maksutilivertailu-sivustoon: https://www.fine.fi/maksutilivertailu.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös