Sijoitusuutiset

Nokian yhtiökokouksesta pannukakku – johto ei ole kokouksessa paikan päällä eikä videoyhteyttä tarjota

Koronakevät on koetellut suomalaisten pörssiyhtiöiden yhtiökokouksia, kun isot kokoontumiset on kielletty. Nokian yhtiökokous poikkeaa kuitenkin selvästi muista.

Koronavirus on iskenyt myös pörssiyhtiöiden yhtiökokouskevääseen. Koska isoja tapahtumia tulee nyt välttää, se aiheuttaa ongelmia yhtiökokouksien järjestämisessä.

Tänä keväänä onkin nähty paljon yhtiökokouksien siirtämisiä tulevaisuuteen sekä muita poikkeusjärjestelyjä. Monet yhtiöt ovat järjestäneet yhtiökokouksensa poikkeuksellisesti etäyhteyden avulla.

Tietoliikenneyhtiö Nokia julkaisi tänään vuoden 2020 yhtiökokouskutsunsa, joka poikkesi melkoisesti muiden pörssiyhtiöiden linjasta. Tavallisesti yksi Suomen suurimmista yhtiökokouksista pidetään keskiviikkona 27.5.2020 Nokian pääkonttorissa Espoossa. Aiemmin kokous on totuttu pitämään Helsingin messukeskuksessa.

Erikoista Nokian yhtiökokouksessa on se, ettei siihen voi osallistua lainkaan paikan päällä. Yhtiön mukaan kokoukseen voi osallistua ainoastaan äänestämällä ennakkoon sekä esittämällä kysymyksiä ennakkoon ohjeistuksen mukaisesti.

Yhtiökokouskutsussa Nokia kertoo, ettei edes yhtiön johto ole kokouksessa paikan päällä, eikä hallituksen ja johdon puheenvuoroja pidetä. Kokoukseen ei myöskään järjestetä minkäänlaista videoyhteyttä, jonka kautta osakkaat voisivat seurata yhtiökokousta etänä.

Yhtiön mukaan hallituksen puheenjohtajan sekä toimitusjohtajan etukäteen nauhoitetut puheet tullaan kuitenkin jakamaan Nokian verkkosivuilla yhtiökokouspäivänä 27.5.2020.

Nokian tapa järjestää yhtiökokous poikkeaa huomattavasti muista suomalaisista isoista pörssiyhtiöistä. Aiemmin esimerkiksi UPM ja Fortum ovat pitäneet yhtiökokouksensa onnistuneesti etäyhteyden avulla. Etäyhteyden järjestäminen yhtiökokouksissa on mahdollistanut osakkaiden osallistumisen kokoukseen mistä tahansa, mikä on varmasti palvellut monia sijoittajia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös