KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Fixuran lainoilla hajautusta matalan korkotason ympäristössä

Pitkään jatkunut asuntojen hintojen nousu tekee jatkossa asuntosijoittajan tuoton tavoittelusta vaikeampaa.

Pitkään jatkunut asuntojen hintojen nousu tekee jatkossa asuntosijoittajan tuoton tavoittelusta vaikeampaa.

Asuntosijoittamisen suosio on noussut finanssikriisin jälkeen, kun keskuspankit ovat elvyttäneet taloutta laskemalla korkotason historiallisen matalaksi. Matala korkotaso on asuntosijoittajan ystävä, koska sen ansiosta lainarahalla asuntoja ostavan rahoituskustannukset ovat pienemmät. 

Matalassa korkotasossa piilee kuitenkin vaaroja.

Historiasta tiedetään, että vuosia jatkunut matala korkotaso kasvattaa todennäköisyyttä kupliin riskillisissä omaisuusluokissa, joihin sisältyvät myös asunnot. Siitä hyvänä esimerkkinä oli vuosien 2008 ja 2009 finanssikriisi, joka oli seurausta kiinteistökuplasta ja 2000-luvun alussa vuosia kestäneestä matalasta korkotasosta.

Asuntosijoittajan kannattaa varautua siihen, että pitkään jatkunut matala korkotaso ja reaalitalouden ongelmat syövät seuraavien vuosien tuotto-odotusta. Asuntojen hinnat saattavat jopa kääntyä laskuun, kuten havaittiin jo ennen koronakriisiä pk-seudun, Turun ja Tampereen ulkopuolella.

Asuntosijoittajan onneksi markkinoilta löytyy edelleen vaihtoehtoja, joista on saatavissa houkutteleva tuotto suhteessa riskiin. Niistä Fixuran lainat ovat yksi varteenotettavimmista sijoituskohteista korvaamaan osan asuntosijoituksista.

Fixuran lähestymistapa analysoida vertaislainojen luottoriskiä on pohjoismaiden edistyksellisin. Yhtiö kartoittaa tarkasti lainaa ottavan kuluttajan tilitiedoista maksukyvyn. Fixuran asiakkaina lainanottajina ovat pääasiassa maksukykyiset luottoluokitukseltaan lähellä prime-tasoa olevat kuluttajat. Näin ollen lainaa saavat Fixuralta vain sellaiset asiakkaat, jotka sitä ansaitsevat.

Fixuran vertaislainoihin sijoittaville yhtiön tekemä perusteellinen luottoriskin analysointi tarkoittaa pienempää riskiä ja sen myötä vakaampaa tuottoa.

Fixuran markkinoille tuoma uudenlainen laskevan koron toimintaperiaate on sekä lainanottajan että sijoittajan näkökulmasta erinomainen asia. Toimintaperiaate kannustaa hoitamaan lainan ajallaan, koska ajallaan lainan maksavien korko laskee joka kuukausi 0,1 prosentilla. Aluksi lainan korko on lainanottajalle 9,9 prosenttia, mutta laskevan koron toimintaperiaatteen ansiosta asiakas voi saavuttaa niinkin matalan korkotason kuin 2,9 prosenttia. Sijoittaminen laskevan koron lainoihin tuo varmempaa ja vakaampaa tuottoa verrattuna kiinteän koron lainoihin.

Sijoittaminen Fixuran vertaislainoihin on vaivatonta. Fixuran AutoInvest-toiminnolla sijoittaja voi hajauttaa sijoitukset automaattisesti, jonka ansiosta sijoitusten luottoriski laskee entisestään. Lisäksi toiminto sijoittaa uudelleen saadut korkotuotot. Näin ollen sijoittaja pääsee paremmin nauttimaan korkoa korolle vaikutuksesta ja maksimoimaan sitä kautta salkun tuoton.

Sijoitustilin avaaminen on ilmaista ja siihen kuluu aikaa vain pari minuuttia.

Fixuralla on AA+ -luottoluokitus ja Suomen vahvimmat -sertifikaatti, jotka kertovat yhtiön taloudellisesta vakavaraisuudesta ja luotettavuudesta. Fixuran lainoihin sijoittaminen on vastuullista sijoittamista parhaimmillaan, sillä yhtiön toimintamallin perusajatuksena on reiluus ja motivoiminen lyhennyksien maksamiseen. Lisäksi reiluihin lainoihin sijoittaminen tuo nykyisessä epävarmassa osakemarkkinoiden tilanteessa kilpailukykyisen tuoton. Samalla se pitää Suomen talouden rattaat pyörimässä ja auttaa hyviä lainanottajia pääsemään eroon kalliimmista lainoista.

Lisätietoa Fixuran lainoista sijoituskohteena

Vastuuvapauslauseke

Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta. Kaikki sijoitukset sisältävät riskin ja kaikki sijoituspäätökset ovat sijoittajan omalla vastuulla. Sijoittajan tulee ymmärtää kaikki sijoitukseen liittyvät riskit riippumatta sijoituksen määrästä tai sijoitusmuodosta.

Kommentoi
Ylös
>