Talouden trendit

Kemira antoi positiivisen tulosvaroituksen – käyttökate nousee

Kemiran osake lähti reippaaseen nousuun.

Kemira päivittää ohjeistustaan vahvan Q3 2020:n johdosta ja antaa ennakkotietoja kolmannesta vuosineljänneksestä. Yhtiö julkistaa heinä-syyskuun tulosraportin 27.10.

Alustavien ja tilintarkastamattomien lukujen perusteella Kemiran liikevaihto vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä oli noin 597 miljoonaa euroa ja operatiivinen käyttökate noin 113 miljoonaa euroa. Viime vuonna kolmannella neljänneksellä liikevaihto oli hieman alle 690 miljoonaa euroa ja operatiivinen käyttökate 118 miljoonaa euroa.

Kemira odottaa edelleen operatiivisen käyttökatteensa vuoden 2020 toisella puoliskolla olevan pienempi kuin vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla, jolloin se oli 214 miljoonaa euroa. Toisaalta yhtiö odottaa koko vuoden 2020 operatiivisen käyttökatteen kuitenkin kasvavan vuoteen 2019 verrattuna, jolloin se oli 410 miljoonaa euroa. Vuonna 2018 operatiivinen käyttökate oli 323 miljoonaa euroa.

Aiemmin 17.7. antamassaan arvioissa Kemira odotti operatiivisen käyttökatteensa vuoden 2020 toisella puoliskolla olevan pienempi kuin vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla.

Kemira noudattaa hiljaista jaksoa ennen taloudellisten raporttiensa julkistamista. Kemira on nyt hiljaisella jaksolla, joka jatkuu Kemiran tammi-syyskuun osavuosikatsauksen julkaisuun asti.

Inderesin analyytikko Petri Gostowski syyskuun lopulla, että markkinat hinnoittelevat Kemiralle turhan pessimististä tulosnäkymää. Kemiran osakekurssi oli tuolloin 10,75 euroa, kun se nyt positiivisen tulosvaroituksen siivittämänä nousi yli 11,5 euron.

Analyytikon mukaan Kemiran osakkeen arvostuskertoimet ovat painuneet mataliksi suhteessa verrokkeihin ja historiallisiin arvostustasoihin.

”Arvostuskertoimien nousuvarasta sekä osingosta muodostuva seuraavan 12 kuukauden tuotto-odotus nousee näkemyksemme mukaan hyvälle tasolle, ja Kemiran keskimääräistä maltillisemman riskiprofiilin myötä pidämme tuotto/riski-suhdetta hyvänä”, Gostowski totesi syyskuussa.

Sijoituskirjailija Henri Elo totesi viime huhtikuussa, että Kemiran toiminta on melko ennustettavaa, koska asiakassopimukset ovat tyypillisesti yli vuoden pituisia, yhtiö palvelee prosessiteollisuuden ja infrastruktuurin keskeisiä prosesseja ja yhtiöllä on hyvä markkina-asema.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös