Rahastotietoa

Rahastosijoittajat vierastavat nyt pitkän koron rahastoja

Syyskuu toi Suomeen rekisteröityihin rahastoihin puoli miljardia uusia sijoituksia.

Vaikka sijoitusrahastoihin sijoitettiin syyskuussa nettomääräisesti yli puoli miljardia euroa, rahastopääoma kuitenkin pieneni markkinakehityksen vuoksi. Aiheesta kertoo Finanssiala tiedotteessaan.

Yhteenlaskettu rahastopääoman arvo oli kuun lopussa 122 miljardia euroa. Rahastoraportti on kesäkuusta lähtien sisältänyt ESG-luokituksen, joka kertoo, miten hyvin rahaston omistuksista on saatavilla vastuullisuuteen liittyvää tietoa.

Syyskuussa osakerahastoihin sijoitettiin yhteensä 381 miljoonaa euroa uutta pääomaa. Lyhyen koron rahastoihin sijoitettiin 138 miljoonaa ja yhdistelmärahastoihin 117 miljoonaa euroa uusia varoja. Lisäksi vaihtoehtoisiin rahastoihin sijoitettiin yhteensä 52 miljoonaa euroa uutta pääomaa.

Eniten lunastuksia tehtiin pitkän koron rahastoista, yhteensä 164 miljoonaa euroa. Vuoden alusta pitkän koron rahastot ovat menettäneet pääomia 804 miljoonaa euroa. Lyhyen koron rahastotkin ovat menettäneet 987 miljoonan euron edestä pääomia.

Pitkän koron rahastoissa uusia varoja sijoitettiin globaalisti luokiteltuihin yrityslainoihin sijoittaviin rahastoihin, yhteensä 103 miljoonaa euroa. Pääomia lunastettiin erityisesti euroalueen valtioriskiin ja luokiteltuihin yrityslainoihin sijoittavista rahastoista, yhteensä 240 miljoonaa euroa.

Osakerahastoissa eniten varoja sijoitettiin Pohjois-Amerikkaan, Eurooppaan ja globaalisti sijoittaviin rahastoihin, yhteensä 326 miljoonaa euroa. Eniten pääomia lunastettiin Suomeen sijoittavista rahastoista, yhteensä 17 miljoonaa euroa.

Korkomarkkinoilla euroalueen lyhyet korot laskivat syyskuussa, mikä vaikutti lyhyen koron rahastojen arvostuksiin positiivisesti. Myös Yhdysvalloissa pitkät korot ovat laskeneet hyvin matalalle tasolle. Tämä tekee kuitenkin korkomarkkinoista pitkällä aikavälillä haastavan sijoitusympäristön, arvioi Finanssiala.

Löydä sopivin Osakesäästötili

  • Osakesäästötilinavulla pystyt ilman välittömiä veroseuraamuksia myymään tai ostamaan ulko- tai kotimaiseen pörssiin listattuja osakkeita.
  • Osakesäästötilien hinnat vaihtelevat ja palveluntarjoajia on useita. 
  • VertaaEnsin.fi on Suomen ensimmäinen palvelu, jonka kautta onnistuu osakesäästötilien vertailu.
  • Vertaamme puolestasi useat osakesäästötilit ilmaisesti ja helposti. Näet eri tilien ominaisuudet ja hinnat ennen kuin teet päätöksen.

Lue lisää

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös