KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Suomalaistaustainen Aave on nopeasti suosiotaan kasvattanut lohkoketjuun perustuva rahoituspalvelu

Aave on vauhdilla kasvaneen hajautetun rahoituksen markkinan johtavia projekteja.

Hajautetun rahoituksen englannin kielinen lyhenne on Defi, ja se tulee sanoista decentralized finance. DeFi on siis vertaislainapalvelu, jossa käyttäjät voivat joko tallentaa varoja palveluun tai lainata muiden tallentamia rahoja.

Tämä vertaislainapalvelu on rakentuu teknisesti hajautettuun lohkoketjuun. Yleisimmin DeFi-palvelut on kehitetty Etheriumin lohkoketjun päälle, kertoo kryptosivusto Northcrypto.

Hajautettuun rahoitukseen perustuvassa vertaislainauksessa ei lainaajan ja säästäjän välissä ole pankkia, kuten on perinteisessä pankkien tarjoamassa rahoituspalvelussa.

Aaven perusti suomalainen Stani Kulechov vuonna 2017. Viime maaliskuussa Kulechov kertoi MTVUutisille, ettei hän usko, että vielä pariin vuoteen olisi mahdollista siirtyä ainoastaan kryptovaluutan käyttämiseen ja lopettaa pankkijärjestelmässä olevien valuuttojen käyttäminen.

”Vielä on pitkä matka siihen. Pyrimme siihen, että on vapaus valita mitä verkkoa käyttää maksuvälineissä. Kryptovaluutoissa on omat hyvät puolensa. Niissä ei ole keskitettyä organisaatiota”, Kulechov ennustaa.

AAVEn perustaja käyttää vielä perinteisiä valuuttoja maksamiseen, mutta ei sijoituspalveluihin. Hänen kaikki sijoituspalvelut ovat hajoitetussa ja kryptomuodossa.

Kryptovaluuttoja välittävä Coinmotion kysyi asiakkailtaan alkuvuodesta mielipiteitä siitä, mitä kryptovaluuttoja he toivoisivat alustalle. Kyselyn ylivoimainen voittaja oli Aave.

Coinmotion on vastikään lisännyt palveluunsa neljä uutta kryptovaluuttaa Coinmotionin valikoimaan, joihin Aave myös kuuluu. Muita ovat viime vuonna julkaistu nopeasti top-20 kryptoihin noussut Uniswap, oraakkelipalvelu Chainlinkin token LINK sekä vakaavaluutta USDC.

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös