Talouden trendit

Sano ”lohkoketju” ja osakekurssi kipuaa taivaisiin

Lohkoketjuteknologia on noussut sijoitusmaailman tulikuumaksi teemaksi.

Lohkoketjua on väitetty jopa internetin veroiseksi keksinnöksi. Lohkoketju on tekninen innovaatio, jonka avulla toisilleen vieraat toimijat voivat yhdessä tuottaa ja ylläpitää tietokantoja hajautetusti. Lohkoketju toteutetaan listana tai lokina transaktioista, joka jaetaan osallistujien kesken, jolloin sen voi todentaa monesta lähteestä ja koostaa sen perusteella tietokannan.

Tunnetuin tämän hetken lohkoketjuteknologiaan perustuva sovellus on tietenkin kryptovaluutta bitcoin. Siinä missä internet mahdollistaa tiedon välittämisen digitaalisesti, mahdollistaa bitcoin arvon välittämisen digitaalisesti. Lohkoketjuteknologian ansiosta bitcoin-maksujen siirto voidaan varmentaa hajautetusti.

Lohkoketjusta on tullut maaginen sana, joka herättää lähes uskonnollista hurmosta niin teknologiapiireissä kuin sijoittajienkin keskuudessa.

Lohkoketjuhypetys käy niin kuumilla kierroksilla, että yhtiön osakekurssi saattaa osoittaa koilliseen, vaikkei yrityksellä vielä olisikaan lohkoketjuun liittyvää liiketoimintaa. Pelkät lohkoketjusuunnitelmat riittävät.

Uutistoimisto Bloomberg kertoo tästä kaksi valaisevaa esimerkkiä.

Riot Blockchain -yhtiö, aiemmalta nimeltään Bioptix, oli aiemmin biotekniikka-alalle diagnostisia laitteita valmistava yhtiö. Nyt yhtiö on kertonut investoivansa kryptovaluuttaan liittyvään liiketoimintaan.

Riot Blockchain muutti nimensä tämän vuoden lokakuun alussa, osti osuuden lokakuun puolessa välissä lohkoketjuteknologiaan perustuvia maksuratkaisuja tarjoavasta Tess Inc -yhtiöstä sekä osti marraskuussa pienen siivun tilintarkastus- ja tilitoimistoyhtiö Verady LLC:stä.

Yhtiön osakekurssi on kivunnut vajaassa kahdessa kuukaudessa noin viidestä dollarista lähes 24 dollariin – kurssinousua siis yli 370 prosenttia!

Riot Blockhain lohkoketju kryptovaluutta osake osakekurssi

Toinen Bloombergin mainitsema esimerkki on 360 Blockchain Inc.

Tämä sijoitusyhtiö tunnettiin aiemmin nimellä 360 Capital Financial. Yhtiö muutti nimensä viime kuussa ja kertoi aikovansa keskittyä jatkossa sijoittamaan lohkoketju-yhtiöihin.

Ilmoitus kannatti, sillä osakekurssi rymisteli yli 300 prosentin nousuun.

360 Blockchain Inc lohkoketju osakekurssi osakkeet

Bloombergin mukaan lohkoketjuhuumassa on samoja piirteitä kuin 90-luvun niin sanotussa dotcom-kuplassa. Tuolloin yritykset lisäsivät nimeensä ”.com” saadakseen osakekurssin nousuun.

Lohkoketjuyhtiöt eivät vertausta dotcom-kuplaan hyväksy.

”Tämä ei ole kosmetiikkaa. Me keskitymme etsimään erinomaisia ja vakaita yhtiöitä, jotka työskentelevät uraauurtavan teknologian parissa”, perustelee 360 Blockchain -yhtiön neuvonantaja Jeff Koyen Bloombergille.

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​ ​yhteistyötarjous!

Coinmotionin​ ​kautta​ ​voit​ ​ostaa, myydä​ ​ja​ ​säilyttää​ ​bitcoineja​ ​turvallisesti.​ Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös