Netumin IR-sivut

Netum Groupin kannattava kasvu jatkui

Tammi–kesäkuun liikevaihto kasvoi orgaanisesti 22 prosenttia vertailukaudesta.

Vertailukelpoinen EBITA kasvoi 1,6 miljoonaan euroon viime vuoden 1,5 miljoonasta eurosta. Netum Group listautui kesäkuussa Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle First North Growth Market Finland -markkinapaikalle. Listautumisanti ylimerkittiin 7,4-kertaisesti.

Netumin toimitusjohtaja Matti Mujunen kertoo, että liikevaihdon kasvun kanssa samaan aikaan onnistuneen rekrytointityön ansiosta henkilömäärä kasvoi 130:sta 171:een.

”Liikevaihdon ja henkilömäärän kasvusta huolimatta olemme pystyneet säilyttämään kannattavuutemme ja jopa hieman parantamaan sitä vertailukaudesta. Tämä on onnistunut muun muassa kehittämällä rekrytointi- ja myyntiprosessejamme entisestään”, toimitusjohtaja toteaa.

Yhtiö solmi kauden aikana uusia pitkäaikaisia sopimuksia, joista suurin on sopimus KEHA-keskuksen kanssa ratkaisukehityksestä ja ylläpidon asiantuntijapalveluista.

”Nykyisten asiakkaidemme laskutus on kasvanut viime vuodesta, ja voimassa olevat sopimukset tuovat liikevaihtoa vuosiksi eteenpäin. Kevään mittaan olemme lisäksi saaneet ilahduttavan paljon uusia asiakkaita. Näiden asiakkuuksien vaikutus liikevaihtoon alkaa kuitenkin näkyä merkittävämmin vasta loppuvuodesta”, Mujunen toteaa.

Strategiansa mukaisesti Netum on panostanut myös kyberturvallisuuteen, Mujunen toteaa.

”Keskitimme vuoden alusta tietoturvaosaamisemme omaksi liiketoiminta-alueeksi, ja yksikön liiketoiminta on kehittynyt alkuvuonna hyvin. Katsauskauden aikana solmimme muun muassa jatkuvan tietoturvapalvelusopimuksen Istekki Oy:n kanssa.”

Netum pyrkii jatkamaan kannattavalla kasvu-uralla orgaanisen kasvun kautta, minkä lisäksi tavoitteena on tehdä valikoidusti yritysostoja.

Listautuminen pörssin tukee Netumin kasvua.

”Kasvutavoitteitamme tukeva listautuminen First North -markkinapaikalle oli meille merkittävä tapahtuma, ja anti onnistui jopa yli odotusten. Sen myötä Netumin tunnettuus parani huimasti, ja saimme omistajiksi merkittäviä suomalaisia instituutiosijoittajia sekä ilahduttavan suuren määrän yksityissijoittajia. Kaiken kaikkiaan Netum sai annissa noin 6 000 uutta omistajaa”, toimitusjohtaja kertoo.

Mujusen mukaan Netumin loppuvuoden kysyntä näyttää vahvalta, ja yhtiö arvioi edelleen vuoden 2021 liikevaihdon kasvavan 20–22 miljoonaan euroon ja vertailukelpoisen EBITAn olevan 3,1–3,5 miljoonaa euroa.

a: 0b:c:
Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös