Tiedotteet

Caverion luopuu tytäryhtiöstään Venäjällä

Caverion on päättänyt myydä Venäjän tytäryhtiönsä koko osakekannan Aim Cosmetics Rus, LTD:lle.

Kauppa käsittää Caverionin koko Venäjän operatiivisen toiminnan, joka on keskittynyt Pietarin ja Moskovan alueille. Kaupan toteuttamisen jälkeen Caverion-konserni ei enää toimi Venäjällä.

”Venäjä ei ole ollut meille strateginen markkina-alue, ja olemme olleet siellä pieni toimija. Venäjän tytäryhtiömme divestointi on osa strategiaamme, jonka tavoitteena on keskittyminen ydinliiketoimintoihimme päämarkkina-alueillamme ja taloudellisen suorituksemme parantaminen. Divestoinnin seurauksena myös riskipositiomme on matalampi jatkossa”, Caverion Oyj:n toimitusjohtaja Jacob Götzsche sanoo.

Kauppahintaa ei julkisteta. Caverionin Venäjän liiketoiminnan liikevaihto oli noin 16,6 miljoonaa euroa vuonna 2020 ja sillä oli 460 työntekijää. 

Caverion kirjaa divestoinnista kertaluonteisen luovutustappion suuruudeltaan noin 10 miljoonaa euroa Q4/2021 tulokseensa, mikä raportoidaan vertailtavuuteen vaikuttavissa erissä. Suurin osa luovutustappiosta liittyy negatiiviseen muuntoeroon, jolla ei ole kassavirtavaikutusta eikä vaikutusta konsernin oman pääoman kokonaismäärään. Divestoinnilla on yleisesti ottaen vain vähäinen vaikutus Caverionin kassavirtaan.

Transaktiolla ei ole vaikutusta Caverionin vuoden 2021 tulosohjeistukseen.

Kommentoi
Ylös
>