Yritysuutiset

Scanfil laajentaa reippaasti Yhdysvaltojen tehdastaan

Scanfil tuotantolaitos Atlanta
Kuva: Scanfil Oyj.

Elektroniikan sopimusvalmistaja Scanfil kasvattaa Yhdysvalloissa sijaitsevan Atlantan tehtaan tuotantopinta-alaa 50 prosentilla.

Tehtaan tuotantotilan laajennus on noin 6 000 neliömetriä ja se sijaitsee olemassa olevan tehtaan läheisyydessä. Tuotannon arvioidaan alkavan uusissa tiloissa vuoden 2022 toisen neljänneksen aikana.

“Asiakaskysyntä kasvoi merkittävästi vuoden 2021 aikana ja Yhdysvallat oli yksi Scanfilin nopeimmin kasvavista markkina-alueista. Atlantan laajennusinvestoinnin avulla pystymme vastaamaan kasvavaan kysyntään”, sanoo Scanfilin toimitusjohtaja Petteri Jokitalo.

Jokisalon mukaan investointi kuvastaa Scanfilin sitoutumista kasvaa ja laajentaa asiakkaiden kanssa Yhdysvaltojen markkinoilla, kertoo Atlantan tehtaanjohtaja Orlando Martinez.

“Tämä mahdollistaa meidän erinomaisten palvelutason jatkuvuuden, joustavuuden ja skaalautuvuuden, mitä meidän asiakkaamme meiltä odottavat”, Martinez toteaa.

Atlantan tehtaan nykyisen tehtaan pinta-ala on noin 12 000 neliömetriä. Atlanta on uudenaikainen tehdas, joka on keskittynyt lääketeollisuuden, teollisuuden voimavirtaratkaisujen, jäähdytyksen, akustiikan, esineiden internetiin ja maksukorttiratkaisuiden tuotteiden kokoonpanoon. Tehdas tarjoaa myös jakelu ja korjauspalveluita.

Scanfil Atlanta on niin sanottu close-to-customer market -tehdas, joka on erikoistunut palvelemaan vaativia globaaleja ja paikallisia asiakkaita.

Yhtiö arvioi vuoden 2021 liikevaihdon olevan 680–700 miljoonaa euroa ja oikaistun liikevoiton 38–41 miljoonaa euroa. Edellisvuonna yhtiön liikevaihto oli 595 miljoonaa euroa ja oikaistu liikevoitto 39 miljoonaa euroa.

Loppuvuoden ohjeistukseen liittyy yhä epävarmuutta johtuen tiettyjen materiaalien, erityisesti puolijohteiden, saatavuudesta ja koronapandemian mahdollisista kielteisistä vaikutuksista ostomateriaalien hankintaketjun toimituskykyyn, tehtaiden tuotantokykyyn sekä asiakkaiden kysyntään.

Kolmannella vuosineljänneksellä yhtiön liikevoitto nousi edellisvuodesta 18,5 prosenttia 168 miljoonaan euroon. Oikaistu liikevoitto laski hieman viime vuoden 9,9 miljoonasta eurosta 9,5 miljoonaan euroon.

Scanfil on kansainvälinen elektroniikkateollisuuden valmistuskumppani ja järjestelmätoimittaja, jonka tehdasverkostoon kuuluu yhdeksän tehdasta Euroopassa, Aasiassa sekä Pohjois-Amerikassa.

Tyypillisiä Scanfilin valmistamia tuotteita ovat moduuleita tai integroituja tuotteita muun muassa itsepalveluratkaisuihin, automaatiojärjestelmiin, langattomiin viestintämoduleeihin, ilmanvaihdon ohjausjärjestelmiin, keräys- ja lajitteluratkaisuihin, analysaattoreihin ja säähavainnointiin liittyviin laitteisiin. Scanfilin palveluita käyttävät monet kansainväliset automaatio-, turvallisuus, energia-, cleantech-, tietoliikenne- ja terveystekniikan alan toimijat sekä kaupungistumiseen liittyvien toimialojen yritykset.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös