Talouden trendit

Uusi yhdistys tukee markkinatalousmyönteisiä ehdokkaita ensi kevään eduskuntavaaleissa

Pro Markkinatalous ry aikoo tukea vaaleissa markkinataloutta edistäviä puolueita, puolueyhdistyksiä ja ehdokkaita yhteensä 1,5 miljoonalla eurolla.

Pro Markkinatalous ry on kesäkuussa 2020 perustettu yhdistys, joka toiminnallaan edistää uudistuvaa ja vastuullista markkinataloutta. Yhdistys tukee vaaleissa markkinataloutta ymmärtäviä, sitä kannattavia ja edistäviä tahoja, jotka ovat sitoutuneet avoimeen ja demokraattiseen Suomeen.

Yhdistyksen rahoittajia ovat useat työnantajajärjestöt, kuten esimerkiksi Elinkeinoelämän keskusliitto ry, Finanssiala ry, Kaupan liitto ry, Kemianteollisuus KT ry, Metsäteollisuus ry, PALTA ry ja Teknologiateollisuus ry. Myös Keskuskauppakamari kuuluu rahoittajiin.

Yhdistys jakoi ensimmäiset vaaliavustuksensa aluevaalien yhteydessä. Tuolloin yhdistys tuki neljää puoluetta yhteensä 80 000 eurolla. Puolueet olivat kokoomus, keskusta, RKP ja kristillisdemokraatit.

”Yhdistys edistää markkinataloutta ja sitä varten tulemme tukemaan sellaisia ehdokkaita ja puolueita, jotka kannattavat ja edistävät uudistuvaa ja vastuullista markkinataloutta. Siksi toivomme saavamme mahdollisimman paljon hakemuksia sellaisilta ehdokkailta, jotka korostavat niin työteon, yrittämisen kuin omistamisen merkitystä Suomen menestykselle”, Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Tuomo Raasio kertoo.

Yhdistyksen mukaan toimiva markkinatalous ja yritysten hyvä toimintaympäristö ovat välttämätön edellytys talouden kasvulle. Talouskasvu, yritysten menestys ja vahva työllisyys rahoittavat niin sosiaaliturvan, tulonsiirrot kuin julkiset palvelut.

”Suomi tarvitsee pikaista paluuta kasvu-uralle. Tämä urakka on ennen kaikkea yrittäjien, omistajien ja osaavien työntekijöiden varassa. Se vaatii myös markkinataloutta ja reilua kilpailua”, Raasio toteaa.

Raasion mukaan yksityinen yritystoiminta ja yksityiset investoinnit edellyttävät kannustavaa ja ennakoitavaa toimintaympäristöä. Nämä ovat niitä asioita, joita tukemamme ehdokkaat toivottavasti edistävät.

Pro Markkinatalous kertoo, että sen toiminta on avointa ja läpinäkyvää. Yhdistys julkistaa internet-sivuillaan niin tukijansa kuin tukea saaneet ehdokkaat, puolueyhdistykset ja puolueet, Raasio toteaa.

”Vaalityö vaatii tukea ja vaalirahoitus on olennainen osa avoimen demokratian toimintaa. Vaalirahoituksen pitää olla läpinäkyvää. Toivomme, että kaikki kevään vaaleissa tukea antavat tahot ovat toiminnassaan yhtä läpinäkyviä kuin Pro Markkinatalous on.”

Vaaliavustuksia haetaan yhdistyksen nettisivujen kautta. Yhdistyksen mukaan hakemuksen jättäminen edellyttää vahvaa tunnistautumista ja vastaamista markkinatalouden edistämiseen liittyviin kysymyksiin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös