Yritysuutiset

UPM:lta positiivinen tulosvaroitus – ennätysvahva tuloskvartaali

UPM täsmentää positiivisia tulosnäkymiään vuodelle 2022 ennätysvahvan kolmannen vuosineljänneksen 2022 tuloksen seurauksena.

Metsäyhtiö kertoi positiivisia tuloskehityksestä torstaina kello 20. UPM:n heinä-syyskuun liikevaihto kasvoi 36 prosenttia edellisvuoden kolmannesta vuosineljänneksestä 3,4 miljardiin euroon, ja vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi 84 prosenttia 779 miljoonaan euroon. UPM:n tuloksentekokyvyn odotetaan jatkuvan viime vuotta parempana ja koko vuoden 2022 vertailukelpoisen liikevoiton odotetaan nousevan vuodesta 2021.

Aiemmin metsäyhtiö oli arvioinut vertailukelpoisen liikevoiton nousevan sekä koko vuonna 2022 vuodesta 2021 että vuoden 2022 jälkipuoliskolla viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta.

Kuitenkin poikkeuksellisen suuri epävarmuus jatkuu yhtiön liiketoimintaympäristössä, kuten UPM:n aiemmissa tulosnäkymissä on kuvattu. Yhtiön mukaan kolmannen vuosineljänneksen aikana näiden riskien vaikutukset eivät kuitenkaan toteutuneet merkittävissä määrin, ja yhtiö ylsi ennätykselliseen vuosineljännestulokseen.

Kolmannen vuosineljänneksen aikana kysyntä jatkui hyvänä useimmissa UPM:n liiketoiminnoissa, ja myyntihinnat kattoivat edelleen nousseiden muuttuvien kustannusten vaikutuksen. Tuotanto ja toimitusmäärät palasivat normaaleiksi ja toiminnan tehokkuus oli hyvällä tasolla.

Vuosineljänneksen aikana kaikki UPM:n liiketoiminnat menestyivät erinomaisesti. UPM Energy, UPM Specialty Papers, UPM Raflatac, UPM Communication Papers ja UPM Biofuels saavuttivat kaikki ennätykselliset vuosineljännestulokset. Lisäksi myös UPM Fibres ja UPM Plywood tekivät vahvat tulokset.

Nyt julkaistu positiivinen tulosvaroitus on jatkoa UPM:n vahvalle tuloskunnolle tänä vuonna.

UPM:n liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 7,0 prosenttia vertailukaudesta ja oli 2,56 miljardia euroa. Vertailukelpoinen liikevoitto nousi 26 prosenttia 387 miljoonaan euroon. Analyytikoiden konsensusodotus oli suurin piirtein toteuman tasolla, 382 miljoonaa euroa.

UPM:n myyntihinnat nousivat toisella vuosineljänneksellä kaikilla liiketoiminta-alueilla ja ylittivät korkeampien muuttuvien kustannusten negatiivisen vaikutuksen. Toimitusjohtaja Jussi Pesonen kertoi, että UPM ylsi ennätystulokseen toisella vuosineljänneksellä.

”Onnistuimme katteiden hallinnassa poikkeuksellisen tiukoilla markkinoilla. Kaikki liiketoiminnot tekivät vahvaa tulosta nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä, jossa tuotantokustannukset nousivat ripeästi ja toimitus- ja logistiikkaketjut olivat haastavat”, Pesonen totesi.

Pesonen muistuttaa, että maailmassa ja maailmantaloudessa on ollut harvoin niin paljon epävarmuutta kuin nyt. Keskipitkän aikavälin epävarmuutta lieventää se, että yhtiön kasvuhankkeet tuovat merkittävää tulosta käynnistymisten myötä jo ensi vuodesta alkaen.

”Pidemmällä aikavälillä luotan Biofore-strategiaamme, joka tarjoaa maailmalle juuri sitä, mitä tarvitaan: kilpailukykyistä, päästötöntä sähköä sekä vastuullisesti tuotettuja uusiutuvia materiaaleja, joilla on lukemattomia loppukäyttömahdollisuuksia”, toimitusjohtaja kertoo.

UPM julkaisee kolmannen vuosineljänneksen osavuosikatsauksensa 25. lokakuuta.

Kommentoi
Ylös
>