Yritysuutiset

F-Securen tulosvaroitus kertoo kuluttajien kasvaneesta varovaisuudesta

Kyberturvayhtiö F-Secure laskee vuoden 2023 näkymiään liikevaihdon ja oikaistun EBITAn osalta.

Näkymien laskun syy on kolmannen vuosineljänneksen odotettua heikompi liiketoiminnan kehitys. Yhtiön mukaan odotettua hitaampi konversio F-Secure Total-ratkaisuun sekä toimitusten viivästymiset kumppaniliiketoiminnassa ovat vaikuttaneet negatiivisesti liikevaihdon kehitykseen vuoden 2023 jälkipuoliskolla.

Lisäksi Lookout Lifen kasvu siirtyy eteenpäin johtuen pitkistä myyntisykleistä sekä yhtiön haasteista omassa tekemisessä ensimmäisinä kuukausina yrityskaupan jälkeen.

F-Secure osti viime huhtikuussa amerikkalaisen Lookout Inc.:n kuluttajille suunnatun mobiilitietoturvan liiketoimintayksikön. Lookoutin Lookout Life -brändin alla toimiva kuluttajille suunnattu mobiilitietoturvaan keskittyvä liiketoimintayksikkö kehittää ja markkinoi johtavaa kuluttajille suunnattua mobiilitietoturva-alustaa.

Yhtiön mukaan kuluttajasentimentti on edelleen heikko, kuluttajien ollessa varovaisia uusien palveluiden tilaamisessa ja kiinnittäessä entistä enemmän huomiota hintoihin. Tämä on heikentänyt edelleen suoramyyntikanavan kehitystä ja johtanut päätökseen vähentää lyhyen aikavälin panostuksia kysynnän luomiseksi suoramyyntikanavassa, mikä puolestaan laskee vuoden 2023 jälkipuoliskon liikevaihtoennustettamme.

Lisäksi valuuttakurssien vaihteluilla on ollut negatiivinen vaikutus F-Securen suoritukseen.

Arvioitua alhaisempi oikaistu EBITA johtuu liikevaihdon heikosta kehityksestä. F-Securen johto valmistelee parhaillaan toimenpiteitä kannattavuuden varmistamiseksi myös tilanteessa, jossa kasvu on alun perin suunniteltua hitaampaa. Lookout-kuluttajaliiketoiminta on mukana näkymissä kesä–joulukuun osalta.

Uusien näkymien mukaan F-Secure arvioi vuoden 2023 liikevaihdon olevan välillä 128–132 miljoonaa euroa. Viime vuonna liikevaihto oli 111 miljoonaa euroa. Aiemmin kesäkuussa F-Secure odotti liikevaihdon ylittävän 134 miljoonaa euroa.

Konsernin oikaistun EBITAn yhtiö arvioi olevan välillä 41–45 miljoonaa euroa, kun viime vuonna se oli 44 miljoonaa euroa. Kesäkuussa yhtiö odotti oikaistun EBITAn ylittävän 45 miljoonaa euroa.

Oikaistun EBITA-marginaalin yhtiö arvioi tilapäisesti laskevan vuonna 2023, johtuen yritysostoon liittyvistä noin kolmen miljoonan euron OPEX-lisäpanostuksista onnistuneen integraation varmistamiseksi sekä liikevaihtosynergioiden luomiseksi.

F-Secure arvioi kuitenkin kyberturvamarkkinan kasvavan vuonna 2023, vaikka yhtiö näkeekin kuluttajien keskuudessa vahvaa hintaherkkyyttä haastavassa toimintaympäristössä.

F-Secure julkaisee tammi–syyskuun 2023 osavuosikatsauksen 25. lokakuuta.

Kommentoi
Ylös
>