Kryptot

Jatkuuko Bitcoinin hinnanlasku? Näin vastaa analyytikko

Bitcoinin hinta on ollut useita päiviä laskussa, vaikka kryptovaluutan lohkopalkkio puoliintui.

Bitcoinin hintakehitys 10 päivän aikana. Kuva: Koyfin.

Kryptovaluutta on jatkanut laskuaan viime päivinä, tosin ei mitenkään dramaattisesti. 10 viime päivän aikana on nousupäiviä ollut vain kaksi. Tiistaina bitcoin laski 5,0 prosenttia ja keskiviikkonakin 3,9 prosenttia.

Kryptovaluutan hintakehitys on saattanut olla monelle bitcoinin liikkeitä seuraavalle sijoittajalle yllätys, sillä ennakkoon arveltiin, että huhtikuussa tapahtunut bitcoinin lohkopalkkion puoliintuminen olisi nostanut hintaa.

Bitcoinin puoliintuminen tarkoittaa sen lohkopalkkion automaattista puoliintumista. Lohkopalkkio on Bitcoinin louhijan saama korvaus uuden lohkon lisäämisestä lohkoketjuun. Kun lohkopalkkio puoliintuu, markkinoille tulevien bitcoinien määrä vähenee, mikä puolestaan luo nousupaineita bitcoinin hintaan.

Edellinen Bitcoinin puoliintuminen neljä vuotta sitten vaikutti kryptovaluutan 460 prosentin nousuun 300 päivän aikana siitä, kun puoliintuminen tapahtui.

On kuitenkin täysin mahdollista, että markkinoilla oli jo etukäteen hinnoiteltu puoliintumisen positiivinen vaikutus. Siksi sen toteutuminen ei enää vaikuttanut Bitcoinin hintaan.

Kausiluonteisesti toukokuu ei ole hyvä kuukausi Bitcoinille ja digitaalisille markkinoille, kertoo finanssitalo XS.comin markkina-analyytikko Rania Gule sijoittajakirjeessään.

”Viimeisten 13 vuoden aikana Bitcoin on laskenut keskimäärin 20 prosenttia joka kerta”, Gule kertoo toukokuiden tuotoista.

Markkina-analyytikon mukaan yksi tärkeimmistä syistä Bitcoinin laskuun on Binance-yhtiön entisen toimitusjohtajan Changpeng Zhaon tuomitseminen neljäksi kuukaudeksi vankilaan sen jälkeen, kun Yhdysvaltain oikeusministeriö vaati kolmen vuoden vankeusrangaistusta.

Myös muuttuvilla korko-odotuksilla saattaa olla merkitystä bitcoinin hinnoitteluun. viime aikoina markkinoilla voimistunut käsitys, ettei USA:n keskuspankki olekaan aloittamassa korkojen alentamista niin nopeasti kuin vielä joitakin kuukausia uskottiin.

”Mielestäni on myös todennäköistä, että korkojen nousu on tukenut dollaria ja aiheuttanut paineita Bitcoinille viimeisen kuukauden aikana. Liittovaltion avomarkkinakomitean lausunnossa ilmaistiin eilen huoli inflaatiosta, mutta ei suljettu pois korkojen leikkauksia. Siksi odotus tulevista koronlaskuista voisi tukea merkittävästi Bitcoinin hintoja ja kryptovaluuttamarkkinoita”, Gule toteaa.

Bitcoin-futuurimarkkinoita ei myöskään hinnoiteltu Hongkongissa tällä viikolla, joten Gule odottaa kryptovaluutan voimakasta elpymistä myöhemmin tänä vuonna. Tosin lyhyellä aikavälillä kryptovaluutan hinta voi jatkaa laskuaan seuraavien viikkojen aikana markkinoiden paineiden ja geopoliittisten tapahtumien vuoksi.

Ehkä myös Bitcoinin tarjonnan vähenemiseen johtaneen puoliintumisen myönteinen vaikutus näkyy tämän vuoden loppukuukausina tai jopa ensi vuoden alussa, Gule ennustaa.

Standard Charteredin digitaalisten omaisuuserien tutkimuspäällikkö Geoff Kendrick kertoo CNBC:lle, että amerikkalaisista bitcoin-ETF:stä on ulosvirrannut viitenä peräkkäisenä päivänä pääomia. Lisäksi markkinat reagoivat ”huonosti” spot-bitcoin-ETF:ien lanseeraukseen Hongkongissa tällä viikolla.

Yhdysvalloissa on myös muita tekijöitä, jotka eivät ole suotuisassa asennossa bitcoinin kannalta.

”Laajempi makrotaloudellinen ympäristö on heikentynyt krypton kaltaisten omaisuuserien kannalta, jotka kukoistavat likviditeetistä. Laajemmat likviditeettimittarit Yhdysvalloissa … ovat heikentyneet nopeasti huhtikuun puolivälistä lähtien”, Kendrick toteaa.

Coinmotion​ / ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1%:n treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi
Ylös
>