Asunnot ja kiinteistöt

LähiTapiola: Asuntosijoitukset edelleen erittäin tuottavia

Epävarmuus asuntomarkkinoilla leimaa alkanutta vuotta 2013, vaikka asuntosijoitukset ovat erittäin tuottavia, kertoo Lähi-Tapiola tiedotteessaan.  

”Kasvanut kriittisyys näkyy markkinoilla, mutta realistisesti hinnoitellut asunnot käyvät yhä kaupaksi kasvukeskuksissa. Varainsiirtoveron maaliskuussa tapahtuva nousu näkyy erityisesti uudisasuntojen kaupassa, ostajat haluavat tehdä päätöksiä ennen veromuutosta”, sanoo salkunhoitaja Tuomo Halttunen LähiTapiola Kiinteistövarainhoidosta.

Muutoksen jälkeen vero lasketaan velattomasta hinnasta, johon lasketaan sekä myyntihinta että asunnon lainaosuus.  Veroprosentti nousee 1,6 prosentista 2 prosenttiin.

Kiinteistösijoitusten tuottoja mittaavan KTI Kiinteistöindeksin mukaan asuntosijoitukset tuottivat vuonna 2012 kaikista tilatyypeistä (toimistot, liiketilat, tuotannolliset tilat ja asunnot) parhaiten jo viidettä vuotta peräkkäin, LähiTapiola kertoo tiedotteessaan. Kaikkien tilatyyppien kokonaistuotto oli 6,0 prosenttia. Asunnot tuottivat 8,6 prosenttia.

”Pääkaupunkiseudun pienten asuntojen korkeiden hintojen vuoksi monen asuntosijoittajan katse on kääntynyt muualle Suomeen. Erityisesti Lahden, Turun ja Tampereen asunnot kiinnostavat tällä hetkellä piensijoittajia. Oleellisesti alhaisempi hintataso mahdollistaa merkittävästi paremman tuottotason asuntosijoitukselle”, Halttunen sanoo.

Kommentoi
Ylös
>