Yritysuutiset

Biotien Parkinson-lääke esillä neurologiyhdistyksen vuosikokouksessa

Biotien kehittämän Parkinsonin hoitoon tarkoitetun Totsadenantti-lääkkeen Faasi 2b tulokset esiteltiin Amerikan neurologiyhdistyksen vuosikokouksessa.

Biotien totsadenantilla tehdyn Faasi 2b tutkimuksen tulokset esitettiin 20.3.2013 San Diegossa järjestettävän Amerikan neurologiyhdistyksen (American Academy of Neurology; AAN) 65. vuosikokouksessa, Biotie kertoo tiedotteessaan. Tutkimustulokset oli valittu esitettäväksi AAN:n Emerging Science Platform Session -symposiumissa, ja esityksen piti professori C. Warren Olanow, Mount Sinai School of Medicine.

”Olemme iloisia, että AAN valitsi tutkimustuloksemme esitettäväksi tässä symposiumissa” sanoi Biotien lääkekehitysjohtaja Steve Bandak. ”Uskomme sen heijastavan tämän tutkimuksen tieteellistä merkittävyyttä ja totsadenantin arvoa uutena hoitomahdollisuutena Parkinsonin tautiin. Työskentelemme tiiviisti kumppanimme UCB:n kanssa jatkaaksemme totsadenantin kliinistä kehitystä, ja arvioimme tällä hetkellä aloittavamme Faasi 3 ohjelman vuoden 2015 alkupuoliskoon mennessä.”

Totsadenantti on Biotien kehittämä Parkinsonin taudin hoitoon tarkoitettu tuote. Biotien mukaan tuotteella on ainutlaatuinen vaikutusmekanismi, ja siitä voi tulla ensimmäinen uudella mekanismilla vaikuttava lääke tähän sairauteen yli 20 vuoteen.

Biotien Parkinson-lääkkeen näkymät ovat parantuneet kuluvana vuonna. Aiemmin helmikuussa Biotie kertoi UCB-yhtiön lisensoineen maailmanlaajuiset yksinoikeudet totsadenantti-lääkkeeseen. Lisenssisopimus on Biotielle tärkeä rahoituslähde, sillä yhtiö ei pysty rahoittamaan lääkekehitysohjelmien kaupallistamisia tulorahoituksellaan.

Biotien osakkeen kurssireaktion perusteella sijoittajat eivät näytä olevan kuitenkaan vielä vakuuttuneita Parkinson-lääkkeen potentiaalista. Osakkeen arvo on laskenut alkuvuodesta lähes 10 prosenttia.

Yhtiön toiminta on ollut raskaasti tappiollista ja liikevaihtokin on ollut pitkään laskussa. Käänne tapahtui kuitenkin viime vuonna, jolloin yhtiön liikevaihto nousi vuoden 2011 1,0 miljoonasta eurosta 4,8 miljoonaan euroon. Biotien tulevaisuuden näkymien arvioiminen on haastavaa, varsinkin kun yhtiö ei valottanut vuoden 2012 tilinpäätöstiedotteessaan liikevaihto- tai tulosnäkymiään.

Biotie kehittää lääkkeitä rappeuttaviin hermosairauksiin ja psykiatrisiin häiriöihin (mm. Parkinsonin tauti, Alzheimerin tauti ja muut kognitiiviset häiriöt, alkoholi- ja huumeriippuvuus sekä traumaperäinen stressihäiriö), sekä maksan tulehduksellisiin ja fibroottisiin sairauksiin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös