Markkinakommentit

Sijoittaja, nyt varovaisuutta

sijoiitussalkku suojaaminenTalousanalyyseja tarjoava Balance Consulting huomauttaa sijoittajia vaarallisesta yhtälöstä – pörssiyhtiöiden osakekurssien ja arvostustason noususta yhdistettynä vaisuihin kasvunäkymiin.

“Kun liikevaihdon kasvu on heikkoa ja samaan aikaan pörssikurssit nousevat, sijoittajan pitää olla varuillaan”, toteaa Balance Consultingin analyytikko Henri Elo yhtiön pörssikatsauksessa.

Pörssin arvostustaso on noussut pitkän aikavälin keskitasolle. Balance Consultingin mukaan pörssiyhtiöiden keskimääräinen toteutuneilla tuloksilla laskettu P/E-luku on 16,1, mikä on suunnilleen 10 vuoden keskitasoa.

P/B-taso alittaa 10 vuoden keskitason, mutta sen kuuluukin alittaa pitkän aikavälin keskitaso, koska myös pääoman tuoton taso on keskimääräistä heikompi.

“Ero nykyisen oman pääoman tuoton (7,8 %) ja pitkän aikavälin keskitason (9,3 %) välillä on kuitenkin yllättävän kapea. Tämä kertoo pörssiyhtiöiden pääoman käytön tehokkuudesta ja toisaalta siitä, että korkokulut eivät rasita tällä hetkellä merkittävästi oman pääoman tuottoa”, Henri Elo toteaa.

Pörssiyhtiöiden arvostustaso on noussut siitä huolimatta että kasvunäkymät ovat vaisut. Balance Consulting laskee, että yhteenlaskettu 30 pörssiyhtiön tilauskanta oli kesäkuun lopussa 30,1 miljardia euroa, jossa on laskua vuoden takaisesta 1,3 miljardia eli 4,2 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös