Yritysuutiset

Biotie julkaisi myönteisiä uutisia Faasi 2 tutkimuksesta

Biotie kertoi tällä viikolla, että potilasrekrytointi nepikastaatilla tehtävään Faasi 2 tutkimukseen kokaiiniriippuvuudessa on valmistunut etuajassa.

Nepikastaatti on Faasi 2 kehityksessä kokaiiniriippuvuuden hoitoon.

Yhtiön mukaan tutkimukseen osallistuu 179 potilasta, ja lääkehoidon kesto on 11 viikkoa. Tutkimus tehdään kymmenessä yhdysvaltalaisessa huumeriippuvuuksien hoitoon erikoistuneessa yksikössä.

Tutkimuksen rahoittaa Yhdysvaltain terveysviraston huumeriippuvuuksien tutkimuskeskus Biotien ja NIDA:n välillä solmitun tutkimus- ja yhteistyösopimuksen mukaisesti. Tutkimuksen päätulosten odotetaan olevan saatavilla vuodenvaihteessa 2014 – 2015.

”NIDA:n ja tutkimuskeskusten vahva sitoutuminen nepikastaattiohjelmaan on auttanut tutkimusta jopa ylittämään jo alun perinkin haastavat rekrytointitavoitteet”, sanoi tri Stephen Bandak, Biotien Chief Medical Officer. ”Odotamme tutkimuksen kliinisen vaiheen päättymistä ja sen jälkeen päätulosten valmistumista vuodenvaihteen tietämillä suurella mielenkiinnolla.”

Biotiellä on nepikastaattiin täydet oikeudet, ja se on oikeutettu käyttämään NIDA:n tekemistä tutkimuksista saatuja tietoja ja tuloksia tulevaisuudessa mahdollisesti tehtävissä myyntilupahakemuksissa.

Analyysitalo Inderesin mukaan uutinen on Biotien osakkeenomistajille myönteinen asia, koska potilasrekrytoinnin onnistumiseen on liittynyt epävarmuutta.

”Kokaiiniriippuvuuden hoidon tutkimista vaikeuttaa kohderyhmä, joka ei ole välttämättä ”helposti hallittava”. Suurella osalla kokaiiniriippuvuudesta kärsivillä on taipumus päihteiden sekakäyttöön, mikä vaikeuttaa tilannetta”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Potilasrekrytoinnin onnistuminen etuajassa lisää Inderesin mukaan uskoa Faasi 2 -tutkimukseen, mutta siitä huolimatta se ei ole syy muuttaa näkemystä osakkeesta, Inderes toteaa.

”Tällä hetkellä pidämme nepikastaattia lähinnä mielenkiintoisena optiona Biotien osakkeenomistajille; koska NIDA maksaa kaikki tutkimuksen kustannukset, on Biotien riskiprofiili nepiskaatin suhteen erittäin suotuisa.”

Inderesin suositus Biotielle on edelleen ”osta”, ja tavoitehinta osakkeelle on 0,32 euroa. Tavoitehinta ylittää siis selvästi osakkeen nykykurssin 0,24 euroa.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös