Sijoitusstrategiat

Sijoittaja, älä anna median ohjata päätöksentekoasi

Median talousuutistulva on vain kohinaa, josta pitkäjännitteisen sijoittajan ei tarvitse välittää paljoakaan, väittää BlackRockin toimitusjohtaja.

Sosiaalinen media, televisio ja talouslehdet ovat tulvillaan tietoa markkinaliikkeistä, sijoituskohteista ja makrotalouden muutoksista.

Voi olla houkuttelevaa ajatella, että seuraamalla tarkasti mediaa sijoittaja voisi parantaa sijoitusten tulevia tuottoja.

Näin ei kuitenkaan ole. Suurin osa mediassa virtaavasta tiedosta on vain kohinaa, sijoittajalle hyödytöntä tai jopa haitallista. Näin väittää Laurence Fink, BlackRockin toimitusjohtaja.

Business Insider –lehden kirjoituksessaan Fink toteaa, että sijoittajan ei tule välittää päivittäisistä sijoitusmarkkinoiden nousuista ja laskuista. Suurin osa sijoittajista on asettanut tavoitteensa useita vuosia pitkälle eteenpäin.

Päivittäiset uutiset esimerkiksi Ukrainasta tai Washingtonista vievät sijoittajien huomion pois pitkän tähtäimen tavoitteistaan, Fink toteaa.

Tarkoittaako tämä sitä että sijoittajan ei tulisi välittää kerran rakentamastaan sijoitusportfoliosta?

Sitä se ei tietenkään tarkoita, vaan sitä, että sijoittajan tulee keskittyä sijoittamisessa siihen mitä hän tavoittelee.

Finkin mukaan oleellista on sijoittamisen aikajänne. Jos sijoittaja tavoittelee lisäpesämunaa eläkepäiviä varten, saattaa aikajänne olla useita kymmeniä vuosia. Päivittäisellä mediakohinalla ei siinä mittakaavassa ole mitään merkitystä.

Fink vertaa sijoitusvaroja työntekijään. Jos sijoitusvarat olisivat työntekijä, olisitko jatkuvasti päivittäin valvomassa työntekijäsi tekemisiä, vai antaisitko hänelle tilaa menestyä?

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös