Markkinakommentit

Näillä markkinoilla osakkeet houkuttelevasti hinnoiteltuja

Varainhoitoyhtiö Pictet Asset Managementin mukaan kehittyneiden markkinoiden joukkovelkakirjojen alhainen tuotto ei ole kestävällä pohjalla. Osakkeista yhtiö löytää kuitenkin kaksi mielenkiintoista markkinaa.

Globaalit osake- ja joukkovelkakirjalainamarkkinat vahvistuivat toukokuussa. Sentimenttiä vahvisti suurten keskuspankkien elvytystoimien mahdollisuus.

Rahoitusmarkkinat odottivat Euroopan keskuspankilta lisätoimenpiteitä pääjohtaja Mario Draghin luvattua, että keskuspankki ryhtyisi toimiin alueen talouskasvun vahvistamiseksi ja inflaation saamiseksi kuriin.

Fedin lausunto rauhoitti markkinat

Fedin pääjohtaja Janet Yellen rauhoitteli sijoittajia toteamalla, että keskuspankki ei ole valmis kiristämään rahapolitiikkaansa ja että se jatkaisi maailman suurimman talouden tukemista.

Fedin lausunto sai osakemarkkinat laajan rintaman nousuun kehittyvien markkinoiden johdolla. Venäjän vertailuindeksi vahvistui, sillä Petro Poroshenkon voiton Ukrainan presidentinvaaleissa toivottiin tuovan alueelle vakautta.

Vaalit kirittivät osakemarkkinat kasvuun myös Intiassa, jossa sijoittajat iloitsivat hindunationalistisen Bharatiya Janata -puolueen murskavoitosta. Uuden pääministerin Narendra Modin toivotaan täyttävän lupauksensa ja vahvistavan maan talouskasvua kannustamalla yrityksiä. Thaimaan osakemarkkinat laahasivat maan armeijan kaapattua vallan.

Tulosparannuksia USA:ssa

Yhdysvaltain osakkeita vahvistivat yritysten tulosten paraneminen: yli 75 prosenttia yrityksistä ilmoitti tuloksensa ylittäneen odotukset. Myös Japanissa osakemarkkinoiden tuotto oli kehittyneiden markkinoiden kärkikastia.

IT- ja kuluttajatuotteiden osakkeet nousivat, kun taas raaka-aine- ja energiasektori jäivät maailmanlaajuisesta indeksistä jälkeen. Alhaisen markkina-arvon yritysten osakkeet tuottivat enemmän kuin suuren markkina-arvon yritysten osakkeet.

Korkosijoitusten tuotot alhaalla

Kehittyneiden markkinoiden valtioiden joukkovelkakirjalainojen tuotot olivat edelleen ennätysalhaalla. Alhaisen kasvun ja inflaation odotukset USA:ssa ovat pitäneet valtion joukkolainatuotot alhaisina. Yhdysvaltain joukkolainan tuotto oli alle 2,5 prosenttia eli lähes alhaisin 10 kuukauteen.

Euroopassa reuna-alueiden valtionlainojen tuotot laskivat edelleen Euroopan keskuspankin koronlaskua odotellessa. Espanjan 10 vuoden joukkovelkakirjalainan tuotot laskivat ennätysalhaalle 2,81 prosenttiin, ja myös Italian ja Portugalin valtioiden joukkolainojen tuotot laskivat.

Korkeampaa tuottoa hakevat sijoittajat kääntyivät kehittyvien markkinoiden joukkovelkakirjoihin, jotka olivat korkosijoitusten tuottoisin segmentti. Sekä Yhdysvaltain dollareissa että paikallisessa valuutassa kirjatut kehittyvien markkinoiden joukkolainat nousivat.

Japani ja kehittyvät markkinat suosiossa

Pictet pitää neutraalin position riskipitoisissa omaisuusluokissa. Varainhoitoyhtiö alipainottaa edelleen joukkovelkakirjalainoja, sillä joukkolainojen tuottojen lasku ei vaikuta olevan kestävällä pohjalla.

Maantieteellisesti Pictet suosii edelleen Japanin ja kehittyvien markkinoiden houkuttelevasti hinnoiteltuja osakkeita.

Suhdanneherkkyyttä varainhoitoyhtiö lisää kasvattamalla kuluttajatuoteosakesalkkuaan. Energia-alan Pictet siirtää neutraaliin painoon.

Omaisuusluokista Pictet painottaa korkeatuottoisia ja kehittyvien markkinoiden USD-määräisiä joukkovelkakirjalainoja.

Kommentoi
Ylös
>