Yritysuutiset

Outokumpu petrasi kannattavuutta

Outokummun operatiivinen tulos oli viime vuoden viimeisellä kvartaalilla -9 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli ollut -28 miljoonaa euroa.

Yhtiön mukaan toimitusmäärien lasku markkinoiden hidastumisen seurauksena heikensi Outokummun tulosta, vaikka perushinnat pysyivät vakaina ja yhtiön säästöohjelmat edistyivät hyvin. Liiketoiminnan rahavirta oli 122 milj. euroa, jonka yhtiö saavutti käyttöpääoman hallintaa tehostamalla.

Ruostumattoman teräksen toimitukset laskivat 10 prosenttia ja olivat 568 000 tonnia, kun vuotta aiemmin ne olivat 634 000 tonnia.

Rautaruukin mukaan vakaat hinnat ja säästöohjelmien hyvä edistyminen paransivat tulosta lieventäen toimitusten laskun negatiivisen vaikutuksen.

Ruostumattoman teräksen kysyntä on parantunut vuoden 2014 lopun matalalta tasolta, mutta ensimmäisen neljänneksen näkymät vaihtelevat alueittain, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

“EMEA-alueella uusia tilauksia saadaan aiempaa enemmän ja reaalikysyntä on kohtuullisen hyvää. Aasiassa alkuvuoden kysyntä jatkuu heikkona. Amerikassa epävarmuus nikkelin hintakehityksestä on hillinnyt uusia tilauksia, mutta kokonaisuutena markkinaolosuhteet ovat edelleen lupaavat. Sekä Euroopassa että Amerikassa jakelijat purkavat edelleen varastojaan johtuen osin viimeaikaisista suurista tuontimääristä.”

Outokumpu arvioi ensimmäisen vuosineljänneksen toimitusmäärien olevan edellistä neljännestä suuremmat ja perushintojen laskevan hieman. Kannattavuuden yhtiö odottaa paranevan edelleen ja operatiivisen tuloksen olevan ensimmäisellä vuosineljänneksellä hieman voitollinen.

Raaka-aineisiin liittyvien varastovoittojen/-tappioiden ja metallijohdannaisten nettovaikutuksen tulokseen Outokumpu odottaa olevan nykyisellä hintatasolla 5–10 miljoonaa euroa negatiivinen.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös